maanantai 20.5.2019 | 12:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kunnanhallitus hyväksyi Reisjärven vuodeosaston lakkauttamisen yksimielisesti

Markus Kärkinen Keskipohjanmaa+
To 15.11.2018 klo 13:00 [päivitetty pe 15:22]

Reisjärvi

Reisjärven kunnanhallitus hyväksyi keskiviikon kokouksessaan peruspalvelukuntayhtymä Selänteen vuosisopimuksen ja talousarvion vuodelle 2019 sekä taloussuunnitelman vuosiksi 2020–2021. Vuosisopimus ja talousarvio pitävät sisällään Reisjärven terveyskeskuksen vuodeosaston lakkauttamisen ensi vuoden aikana. Päätös syntyi yksimielisesti.

- En käyttäisi itse sanaa lakkauttaminen, vaan se muuttuu arviointiyksiköksi, kehitys- ja talouspäällikkö Marjut Silvast kommentoi.

Vuodeosaston tilalle onkin tarkoitus perustaa arviointiyksikkö, missä voidaan arvioida potilaiden hoidon tarvetta ja tasoa. Potilaiden sairaalahoito siirtyisi vuodeosaston lakkautuksen toteutuessa Reisjärveltä Haapajärvelle, Pyhäjärvelle ja Kokkolaan, missä sijaitsevat varsinaiset sairaalat ja akuuttihoito-osastot. Reisjärven terveyskeskuksen vakinaisen henkilökunnan määrään päätös ei ole vaikuttamassa.

Selänteessä kuntayhtymän hallitus tekee budjettiesityksen, joka etenee Reisjärven, Pyhäjärven, Haapajärven ja Kärsämäen valtuustojen hyväksyttäväksi. Reisjärvellä hallituksen tekemä päätöskin etenee siis vielä valtuuston käsittelyyn. Mikäli jokin kunnista jättää budjetin hyväksymättä, kutsutaan kuntayhtymäkokous koolle.

/////////////////////////////////////////////

Juttua päivitetty 16.11. kello 15.22.: lisätty Kärsämäki viimeisen kappaleen kuntien joukkoon.

Aiempaa uutisointiamme aiheesta:

Reisjärven vuodeosaston lakkauttamista vastustanut adressi keräsi 2433 nimeä

Marjatta Mattilan vastaesitys ei saanut kannatusta Selänteen hallituksessa

PPKY Selänteen hallitus päättää Reisjärven vuodeosaston kohtalosta

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »