maanantai 5.12.2022 | 15:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaisissa osoitetaan maanantaina mieltä synnytysten lakkauttamista vastaan

Hanna Rautio
Pe 30.11.2018 klo 11:36

Oulaisissa järjestetään maanantaina 3. joulukuuta rauhallinen mielenosoitus Oulaskankaan synnytysten lopettamista vastaan, kun perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko tulee paikkakunnalle.

Mielenosoitus järjestetään Oulaisten Kampuksen, terveydenhuolto-oppilaitoksen, pihalla iltapäivällä kello kolmelta.

Ministeri Saarikko puhuu oppilaitoksen auditoriossa myöhemmin iltapäivällä Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin järjestämässä tilaisuudessa.

Mielenosoitukseen ja Saarikon tilaisuuteen tulossa paikalle muun muassa äitejä, perheitä, Oulaskankaan henkilökuntaa sekä alueen kansanedustajia. Mielenosoittajat tulevat kertomaan ministerille kantansa synnytysten säilyttämisen puolesta ja näkemyksensä siitä, mitä synnytysten siirto tulee aiheuttamaan.

Mielenilmauksen järjestää "Synnytysten jatkuttava Oulaskankaalla" -Facebook-ryhmän jäsenet.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että mielenilmauksen järjestäminen Oulaisten Kampuksen eli terveydenhuolto-oppilaitoksen pihalla ei saanut kaupungin lupaa, koska toinen vuokralla olevista oppilaitoksista ei halunnut, että heidän vuokraamansa kiinteistön pihalla osoitetaan mieltä. Vuokralla ovat Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedu ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Oulaskankaan sairaalaan viimeiset synnyttäjät otetaan vastaan joulukuun 14. päivä.

Synnytystoiminta lakkautetaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti vuoden 2018 loppuun mennessä. Valviran mielestä Oulaskankaan sairaalassa ei ole korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen antamisen jälkeen tehty sellaisia olennaisia uusia muutoksia vastasyntyneiden hoitoon, joilla potilasturvallisuuden tasoa voitaisiin ratkaisevasti parantaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »