keskiviikko 17.7.2019 | 17:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuslaislähtöinen taiteilija pääsi Sisuradion joulukalenteriin – Keskipohjanmaa-lehti esiintyy Juha Niemen hauskassa animaatiossa

Katariina Poranen Keskipohjanmaa+
To 6.12.2018 klo 13:47

Ruotsin suomenkieliselle väestölle ohjelmaa tarjoava Sisuradio julkaisi joulukalenterissaan 6. joulukuuta Kannuksesta kotoisin olevan, nykyään Uumajassa asuvan Juha Niemen animaation.

Kättely-niminen lyhytelokuva on humoristinen nukkeanimaatio, jossa unelmoidaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotosta.

Animaatiossa vilahtaa myös Niemen lapsuudesta tuttu Keskipohjanmaa-lehti, joka kolahtaa Linnan juhlista unelmoivan päähenkilön postiluukusta.

– Tarvitsin sanomalehden animaatioon ja Keskipohjanmaa tuli ensimmäisenä mieleen. Kun löysin vielä 1929 vuoden Keskipohjanmaan pdf-versiona, ajattelin, että tämä sen täytyy olla, Niemi kertoo.

Niemi muutti Kannuksesta Ouluun opiskelemaan lukion jälkeen vuonna 1996. Kun vaimo sai työpaikan Uumajan yliopistossa, seurasi Niemi hänen perässään Uumajaan vuonna 2005.

Elokuvien tekeminen alkoi jo nuorena Kannuksessa.

– Kannukseen tuli videopaja ja myöhemmin olin useana vuonna mukana Kannuksen Taidepäivien viikon kestävällä videokurssilla, Niemi kertoo.

Kun alan opiskelupaikka ei heti auennut, Niemi päätyi IT-alalle. Hän on kuitenkin opiskellut elokuva-alaa nyt jo kymmenen vuoden ajan ja tehnyt työkseen stop motion -animaatioita. Juha Niemellä onkin oma alan yritys Uumajassa.

– Tähän asti olen tehnyt musiikkivideoita ja mainoksia, mutta myös tämän joulukalenterin animaation tyyppisiä pieniä lyhytelokuvia. Ensi vuoden alussa julkaistaan myös isomman rahoituksen lyhytelokuva.

Tästä pääset Sisuradion sivuille, mistä näet Juha Niemen Kättely-animaation.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »