maanantai 17.5.2021 | 17:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Seuraa livenä: Vetelin valtuusto päättää Löytönevan tuulivoimakaavasta – Katso kuva voimalinjan mahdollisista reiteistä

Maija Ahonen
Ma 10.12.2018 klo 18:15

Vetelin kunnanvaltuusto päättää tänään kokouksessaan Löytönevan tuulivoimapuiston osayleiskaavasta.

Valtatie 13:n sekä Pulkkisen ja Haukilahden kylien välimaastoon on kaavailtu 800 hehtaarin tuulivoimapuistoa. Mikäli osayleiskaava hyväksytään, alueelle voisi rakentaa korkeintaan kahdeksan tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu enimmäisteho on alle 30 megawattia. Yksittäisen tuulivoimalan maksimikorkeus olisi 250 metriä.

Tuulivoimapuiston osayleiskaava oli valtuuston asialistalla jo marraskuussa, mutta tuolloin asian käsittelyä päätettiin lykätä seuraavaan kokoukseen. Valtuusto pyysi kunnanhallitusta selvittämään, mitä reittiä pitkin tuulivoimapuistosta lähtevä 110kV:n voimalinja alustavien suunnitelmien mukaan kulkisi.

Hallituksen tekemän selvityksen mukaan paras vaihtoehto olisi, että voimalinja kulkisi Heikkilän muuntoasemalta Sillanpäähän samaa reittiä kuin nykyinen Korpelan verkkoon menevä 20 kV:n linja. Sillanpäästä tuulivoimapuistolle linjaus menisi joko mahdollisimman suoraan tai valtatie 13:n vartta pitkin.

Alustavat linjausvaihtoehdot näkyvät havainnekuvassa. Voimalinjan sijainti ei kuitenkaan sisälly nyt käsiteltävään Löytönevan tuulivoimapuiston osayleiskaavaan.

Tuulivoimakaavan lisäksi valtuuston asialistalla on muun muassa kunnan ensi vuoden talousarvio, joka osoittaa noin puolen miljoonan euron alijäämää.

Valtuuston kokous alkaa kello 19. Seuraa kokousta livenä TwitterissäPerhonjokilaakson tililtä tai alta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »