maanantai 20.5.2019 | 01:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Reisjärven vuodeosaston lakkauttamisesta valitus – Jäävätty Teuvo Nyman olisi halunnut osallistua päätöksentekoon

Antti Savela Keskipohjanmaa+
Ke 2.1.2019 klo 18:52

REISJÄRVI (KP)

Reisjärven valtuuston marraskuisesta päätöksestä sulkea terveyskeskuksen akuuttivuodeosasto on valitettu hallinto-oikeuteen.

Joulukuussa jättämässään valituksessa valtuutettu Teuvo Nyman (kesk.) vaatii valtuuston päätöksen kumoamista ja päätöksen asettamista täytäntöönpanokieltoon.

Valitusta hän perustelee sillä, että hänet jäävättiin Selänteen peruspalvelukuntayhtymän budjettia käsitelleessä kokouksessa. Nyman katsoo, ettei ollut käsittelyn aikana esteellinen.

Nyman jäävättiin Selänteen budjetin käsittelystä äänestyspäätöksellä. Valtuuston enemmistön mukaan Nyman oli esteellinen päättämään Selänteen budjetista, koska Nyman on Reisjärven vanhainkotiyhdistyksen puheenjohtaja. Valtuuston hyväksymä budjetti sisälsi päätöksen, jolla Reisjärvi valtuuttaa Selänteen peruspalvelukuntayhtymän irtisanomaan palvelusopimuksen Reisjärven vanhainkotiyhdistyksen kanssa koskien Mansikan tuettua palveluasumista.

Valtuuston kokouksessa todettiin, että Nyman on jäävi, koska joutuu myöhemmin neuvottelemaan Selänteen kanssa vanhainkotiyhdistyksen puolesta palvelusopimuksen irtisanomisesta.

Nyman vakuuttaa, ettei ollut valtuuston kokouksessa jäävi, koska Selänteen kanssa voi neuvotella myös esimerkiksi varapuheenjohtaja.

Päätös lopettaa akuuttivuodeosasto ja siirtää se arviointiyksiköksi, syntyi lopulta selvin numeroin 12–4 Reisjärven valtuustossa.

Kokouksesta jäävättiin kolme päättäjää. Valtuuston puheenjohtaja Kaarlo Paavola (kesk.) sekä valtuutettu Katri Parkkila jääväsivät itsensä terveyskeskuksen työntekijöinä, mutta Nyman poistui päättäjien joukosta vasta äänestyksen jälkeen.

Lue tästä päätös, josta valitettiin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »