torstai 20.6.2019 | 19:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen henkirikoksen tutkinta edennyt: Poliisin mukaan lyömäasetta ei käytetty – Työkaverin taposta epäillyn miehen pikkuveli saattoi syyllistyä pelastustoimen laiminlyöntiin

Jouni Nikula Keskipohjanmaa+
Pe 11.1.2019 klo 16:16 [päivitetty pe 16:17]

Kannuksen henkirikoksen tutkinta on edennyt.

Paikkakuntalainen nuori mies löytyi kuolleena junaradan varrelta Kannuksessa sunnuntaina illalla 2. joulukuuta. Poliisi epäili heti aluksi miehen joutuneen väkivallan kohteeksi.

Asiaa alettiin tutkia henkirikoksena nimikkeellä tappo.

Rikoskomisario Anders Åforsin mukaan poliisin käsitys on nyt se, että henkirikoksessa ei käytetty "kättä pidempää" eli ampuma-asetta, teräasetta tai astaloa.

Tapauksesta on yhä vangittuna 35-vuotias mies, jota epäillään taposta.

Henkirikoksesta epäillyistä toinen vapautettiin tutkintavankeudesta ennen joulua. Keskipohjanmaan tietojen mukaan hän on vangittuna olevan miehen pikkuveli.

Åforsin mukaan mies ei kuitenkaan ole vapaa rikosepäilyistä.

– Hän oli tapahtumahetkellä paikalla, mutta ei ole tehnyt sitä, että olisi hälyttänyt apua. Kyseessä voi olla heitteillepano tai pelastustoimen laiminlyönti.

Pelastustoimen laiminlyönnistä rangaistaan sitä, joka ei auta ihmistä, joka on hengenvaarassa.

Minkä takia uhri ja veljekset olivat päätyneet junaradan varrelle?

Siihen Åfors ei osaa vastata.

– Kameroistakaan ei ole ollut apua siihen, että henkirikosta edeltävä toiminta olisi täysin selvillä. Meille ei ole varmistunut, olivatko henkilöt tekemisissä aiemmin illan aikana tai oliko heillä ollut suukopua. Näyttää siltä, että yhteenottoa ei olisi ollut aiemmin illan aikana. Emme tiedä, miksi he päätyivät radanvarteen tai sitä, mikä on ollut henkilöiden määränpää. Yksityiskohdat ovat tutkinnan alla.

Åforsin mukaan ratkaisevia silminnäkijähavaintoja ei ole saatu omaisten aktiivisuudesta ja some-avunpyynnöistä huolimatta.

– Meillä on kuva, kuinka tapahtumat ovat edenneet, mutta motiiveista tai minuttiaikatauluista ei pysty sanomaan. Epäiltyjen ajatusmaailmasta on liian aikaista sanoa mitään, sanoo Åfors.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 8. maaliskuuta. Keskipohjanmaan tietojen mukaan uhri ja veljekset työskentelivät samassa työpaikassa.

Tutkinnan viimeisistä vaiheista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »