sunnuntai 19.5.2019 | 15:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen kaupunki aloittaa neuvottelut talous- ja henkilöstöpalveluiden tuottamisen osalta Monetra Oy:n kanssa

Outi Yli-Arvo Keskipohjanmaa+
Ti 22.1.2019 klo 16:10

Kannuksen kaupunki aloittaa sopimusneuvottelut talous- ja henkilöstöpalvelujen tuottamisen osalta Monetra Oy:n kanssa. Talous- ja hallintopäällikkö Leena Sämpin mukaan Monetra Oy:lle siirtyisivät lähinnä rutiininomaiset tehtävät, kuten palkanlaskenta ja kirjanpito. Sopimuksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2020 alusta.

Tehtäviä nykyisin hoitava kaupungin henkilöstö ei siirry liikkeenluovutuksella yhtiöön, vaan jää kaupungin palvelukseen. Kaupungille jäävä talous- ja henkilöstöhallinnon osaaminen painottuu jatkossa asiantuntija-tyyppiseen toimialojen ja esimiesten tukemiseen sekä ulkoistuskumppanin johtamiseen.

Kaupunginhallitus päätti viime kesäkuussa yksimielisesti linjata talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen tulevaisuuden tuottamistavaksi kuntakonsernin päivittäistaloushallinnon ulkoistamisen.

Asiaa on jatkovalmisteltu syksyn aikana. Palvelukuvaukset ja alustavat hintarjoukset pyydettiin neljältä toimijalta, joista kolme toimitti pyydetyt asiakirjat.

Päätöksen taustalla on Sämpin mukaan muun muassa se, että kaupungin käytössä olevat talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistot ovat vanhentumassa. Lisäksi toimisto- sekä talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä työskentelevistä vakituisista työntekijöistä viisi on eläköitynyt tai eläköitymässä vuosien 2017–2022 aikana.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »