lauantai 22.2.2020 | 17:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Viikonloppuhenkilöt: Viulistiystävykset, kaustislaiset Valle Varila ja Arttu Stenman konsertoivat Kamarimusiikkiviikon lastenkonsertissa

Maija Rahkola Keskipohjanmaa
Pe 1.2.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kaustinen

Millainen viikonloppu teillä on tiedossa?

Arttu Stenman: Me esiinnymme lauantaina lastenkonsertissa Pelimannitalolla. Esityksen suunnittelu lähti liikkeelle siitä, kun kuulimme Vallen kanssa soitonopettajamme, Siiri Virkkalan puhelimesta Indian Concertino -kappaleen Youtubesta. Minä kysyin silloin opettajalta, että voisimmeko me esittää tuon kappaleen jossain.

Valle Varila: Me esitämme konsertissa myös toisen kappaleen, jonka osaamme jo ulkoa. Minä soitan siinä pianoa ja Arttu viulua. En ole käynyt pianotunneilla, mutta äiti on opettanut minulle pianon soittoa. Minä esiinnyn lauantaina myös orkesterissa. Esitämme orkesterin kanssa viisi tai kuusi kappaletta.

Arttu: Muuten aion viikonloppuna loikoilla ja tehdä kaikkea kivaa. Sunnuntaina meillä on jalkapalloharjoitukset ja helmikuussa jalkapallo-ottelu. Meidän joukkueella on tosi hyvä maalivahti.

Valle: Minä en ole tehnyt mitään erityisiä suunnitelmia viikonlopun varalle. Lauantaina minulla on karkkipäivä.

Arttu: Minulla karkkipäivä on perjantaina. Tässä kuussa minulla ei ole ollut karkkipäiviä, koska olen ollut tammikuun karkkilakossa. Viime aikoina on ollut niin paljon kaikenlaisia juhlia, että on tullut syötyä karkkia vähän liikaa.

Valle: Sunnuntaina on aina sellainen outo olo, että nytkö tämä viikonloppu loppuu.

Arttu: Niin ja perjantaina on taas sellainen tosi energinen olo, että pitää päästä pian liikkumaan.

Jännittääkö tuleva lauantain esiintyminen ja aiotteko vielä harjoitella sitä varten?

Valle: Kyllä vähän jännittää. Onneksi meidän soitonopettaja Siiri on kuitenkin paikalla.

Arttu: Tiedätkö niitä sellaisia kuiskauskoppeja, joita on teattereissa? Meillä on vähän samanlainen juttu, kun soitonopettajamme Siiri on lavalla pianon takana. Hän voi auttaa meitä, jos unohdamme jonkun kohdan kesken esiintymisen. Lauantaina harjoittelemme soittamista vielä säestäjän kanssa, niin sekin sitten tietää, minkälaisia me ollaan.

Valle: Eilen harjoittelin tosi paljon esiintymistä varten ja varmasti vielä tulen harjoittelemaan ennen esiintymistäkin.

Arttu: Joka päivä olen harjoitellut ainakin kaksi-kolme kertaa kappaleita esiintymistä varten. Ja ihan ennen esiintymistä aion vielä soittaa molemmat kappaleet kokonaan läpi ainakin kaksi kertaa.

Kauanko olette soittaneet viulua ja mikä harrastuksessa on mukavinta?

Valle: Olen käynyt mukana kansalaisopiston näppäriharjoituksissa kahden viikon ikäisestä lähtien. En silloin kuitenkaan vielä soittanut itse viulua, vaan aloitin soittamisen neljävuotiaana. Tykkään eniten esiintyä konserteissa.

Arttu: Minä olen soittanut viulua noin vuoden ja kolmen kuukauden ajan. Minusta harrastuksessa mukavinta on se, että saa harjoitella soittamista ja oppia uusia asioita.

Millaisia tulevaisuuden haaveita teillä on vilun soiton suhteen?

Arttu: Kovasti tässä yritetään harjoitella, että meistä tulisi vielä joku päivä menestyviä viulisteja.

Arttu ja Valle: Meistä saattaa tulla jopa kuuluisampia viulisteja, kuin näppäriharjoitusten opettaja Mauno Järvelästä.

Tällä palstalla esitellään perjantaisin henkilö, joka kertoo viikonlopunvietostaan. Lauantaina vuorossa on yhdistystoiminnassa mukana oleva henkilö.

NET: Perjantaisin päivän henkilö -jutussa esitellään paikallinen henkilö, joka kertoo viikonlopunvietostaan. Lauantaina on vuorossa yhdistystoiminnassa mukana oleva henkilö. Kaikki henkilöjutut löytyvät asiasanalla Päivän henkilö.

FAKTA

Valle Varila

Ikä 7 vuotta, kaustislainen.

Harrastaa viulun soittoa, jalkapalloa ja salibandya.

1. luokalla Kaustisen keskuskoulussa.

Arttu Stenman

Ikä 7 vuotta, kaustislainen.

Harrastaa viulun soittoa, jalkapalloa, judoa ja tanhua.

1. luokalla Kaustisen keskuskoulussa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »