perjantai 21.2.2020 | 21:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Isokylän koulu sai uhkauksen – rikoksesta epäilty täysi-ikäinen mies saatiin nopeasti kiinni

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa
To 7.2.2019 klo 10:31 [päivitetty to 16:58]

Pohjanmaan poliisi sai torstaina aamupäivällä tiedon Kokkolan Isokylän kouluun kohdistuneesta uhkauksesta.

Puhelimitse toteutetun uhkauksen perusteella oli aihetta epäillä henkilön suunnittelevan kouluun liittyvää henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta. Rikoksesta epäilty täysi-ikäinen mieshenkilö saatiin nopeasti kiinni ja häntä epäillään laittomasta uhkauksesta.

Uhkaus ei aiheuttanut vaaraa koulun oppilaille tai henkilökunnalle eikä uhkaaja ollut missään vaiheessa koulussa tai koulun alueella.

Koulupäivä Isokylän koululla jatkui tapahtuneesta huolimatta normaalisti ja koulun henkilökunta oli tietoinen asiasta.

Isokylän koulussa opiskelee oppilaita luokilla 1.–9. Koulun yhteydessä on myös päiväkoti ja neuvola. Kaikkiaan tiloissa opiskelee noin 650 lasta ja työntekijöitä on reilut 100.

Isokylän koulun rehtori Timo Hautala kiitteli poliisia nopeasta toiminnasta.

– Teimme poliisin kanssa aamulla tilannearvion, minkä mukaan toimittiin. Koululla on luonnollisesti pelastussuunnitelmat ja turvallisuusohjeet uhkaavien tilanteiden varalle. Arvioimme, että evakuointiin ei ollut syytä ryhtyä. Yhteistyö poliisin kanssa toimi erinomaisesti, Hautala sanoo.

Jo ennen kello 11 aikaan torstaina Hautala oli huojentunut, kun tilanne oli ohi. Rehtorin puhelin pirisi kiitettävästi, kun tapaus levisi tiedotusvälineiden kautta poliisin tiedotettua asiasta.

– Minuun voi ottaa yhteyttä, jos oppilailla, vanhemmilla tai henkilökunnalla on tarvetta käsitellä tilannetta. Itse en voi puhua itse tapauksesta mitään, vaikka olin kyllä hyvin tietoinen koko ajan missä mennään. Poliisi piti minut hyvin ajan tasalla, Hautala kertoo.

Poliisi tiedotti asiasta medialle kello 10.19. Koulun nettipohjaiseen Wilma-tiedotuskanavaan tuli tiedote asiasta koululaisten vanhemmille kello 12.05. Päiväkodin Päikky-tiedotuskanavaan tuli tiedote asiasta kello 11.33.

//klo 12.10 lisätty rehtori Timo Hautalan kommentit//

//klo 12.55 päivitettiin Wilman ja Päikyn tiedotteen ajoilla juttua//

//klo 14.38 päivitetty Iltalehden saamilla komisarion kommentilla//

//klo 16. päivitetty poliisin tuoreimmilla tiedoilla//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »