maanantai 16.12.2019 | 08:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Niklas Seppäsen paluu sytytti Tiikerit liekkeihin – Raision Loimu nurin suvereenin esityksen jälkeen

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
Su 10.2.2019 klo 18:25

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

– Mun mielestä se oli kymmenen kuukauden tauon jälkeen ihan ok peli, Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä totesi Niklas Seppäsen paluuottelun esityksestä.

Aika vaatimattomasti Keskisipilä asian ilmaisi, sillä valtaosa 670 katsojasta taisi olla sitä mieltä, että se oli paljon enemmän kuin ok.

Pitkä pelitauko ei näyttänyt haittaavan yhtään, vaan Seppänen oli valmis ensimmäisestä pallosta lähtien. Seppänen otti vastaanotossa roolia heti ja takoi avauserään Tiikereiden kolmannen sekä neljännen pisteen. Samalla Seppänen sytytti koko joukkueen liekkeihin. Roihu kesti loppuun saakka, kun Tiikerit päihitti Raision Loimun 3–0 (25–19, 25–22, 25–10).

Yksinään Seppänen ei ainuttakaan peliä voita, mutta koko joukkueen henkisellä puolella Seppäsen paluu näkyi valtavasti. Tiikerit ei arkaillut tai ujostellut, vaan pelasi rohkeasti silti typeriä virheitä välttäen.

– Kaikki näkivät, millainen positiivinen vaikutus koko joukkueeseen oli, kun saimme mukaan tuollaisen kokeneen pelaajan. Viimeisten viikkojen aikana treeneissä on ollut tosi hyvää tekemistä ja paljon terveitä pelaajia. Kiva, että saimme samanlaisen tekemisen esiin myös pelissä, Keskisipilä kehui Seppästä sekä koko joukkuetta.

Yksi osa-alue, johon Seppänen toi vahvistusta, oli vastaanotto. Seppäselle kertyi 14 vastaanottoa hyvällä prosentilla. Hyvän vastaanoton täydensivät Jiri Hänninen sekä jälleen liberona onnistunut Niklas Breilin.

– Kyllä me hallitsimme jokaisella osa-alueella, mutta vastaanotossa se isoin ero tänään tuli. Pääsimme pyörittämään peliä hyvin ja hyökkääjillä homma toimi, joten oli helppo pelata, Seppänen näki.

Monipuolisesta hyökkäyspelistä kertoo se, että hakkuri EdvartsBuivids oli vasta joukkueensa neljänneksi tehokkain pistemies. Kahdessa ensimmäisessä erässä hukassa ollut Buivids piristyi kolmanteen erään ja sai kasaan 8/-1 pistettä.

Edelle kiilasivat 15/+12 pistettä takonut Hänninen, Seppänen tehoilla 10/+8 sekä mahtipelin pelannut keskitorjuja Rami Rekomaa, jonka saldona oli 13/+11 pistettä. Rekomaa teki ainoat virheensä syöttöruudussa. Hyökkäyksessä Rekomaa sai kymmenen passia ja tuloksena oli kymmenen pistettä.

– Syötön ja vastaanoton voitimme aika selvästi. Hyvän vastaanoton myötä Kalle (Määttä) pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä, jossa kaikki kaistat olivat käytössä, Keskisipilä summasi.

Hyvien passien lisäksi Määttä kunnostautui pistemiehenä itsekin, kun Määttä hemmotteli Hollihaan yleisöä kolmeen kertaan laittamalla kakkosella pallon Loimun kenttään.

Loimun liberona aloitti Esko Vuorinen ja kolmannessa erässä hänet korvasi normaalisti yleispelaajana pelaava Väinö Rahko. Kaksikon vastaanottoprosentit olivat 25 ja 22.

– Vastaanoton kanssa tuskailimme tänään, mutta en silti syytä nuoria pelaajia. Meidän ykköslibero (Ville Sihvonen) on koko loppukauden sivussa ja Eskollakin on polven kanssa ongelmia. Tämän päivän perusteella voi olla vaikeaa uskoa, että Esko on pelannut tähän saakka hyvin. Luotan häneen edelleen. Hän on nuori suomalainen pelaaja, joka pystyy liigatasolla pelaamaan, Loimun valmentaja ChristopheAchten totesi.

Seppäsen paluuottelu päättyi komeaan voittoon ja palkintopöydän tyhjentämiseen. Kova suoritus, kun ottaa huomioon pitkän pelitauon.

– Vähän oli perhosia vatsassa ennen peliä, mutta mahtava oli päästä taas tositoimiin. Jännitys laukesi heti pelin alkaessa. Se on kuitenkin niin tuttu tilanne, ettei sitä siinä enää mieti. Tietysti itselle tämä oli iso asia, kun yhdeksän kuukautta olen ollut pelaamatta ja nyt pääsin takaisin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »