maanantai 20.5.2019 | 11:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen yläkouluun ja lukioon on valittu rehtorin ja apulaisrehtorin malli

Outi Yli-Arvo Keskipohjanmaa+
To 21.2.2019 klo 15:46

Kannuksen sivistyspalveluiden lautakunta on valinnut yläkouluun ja lukioon rehtorin ja apulaisrehtorin mallin. Sivistystoimenjohtajan esitys rehtorijärjestelyistä hyväksyttiin keskiviikkoillan kokouksessa äänestyksen jälkeen, äänin 6–2. Kannuksessa lukion rehtorin tehtävät ovat olleet tällä hetkellä liitettynä perusopetuksen rehtorin tehtäviin.

Sivistyspalveluiden lautakunta päätti perustaa sekä perusopetuksen ja lukion yhteisen rehtorin viran että perusopetuksen ja lukion apulaisrehtorin viran.

Rehtorin virkaan kuuluu yläkoulun ja lukion kokonaisuuden toiminnasta, taloudesta sekä henkilöstöhallinnosta vastaaminen. Rehtori vastaa yhteistyössä apulaisrehtorin kanssa opetuksen pedagogisesta kehittämisestä ja johtamisesta erityisvastuualueenaan yläkoulu.

Apulaisrehtorin virkaan kuuluu lukion toiminnasta ja hallinnosta vastaaminen. Apulaisrehtori osallistuu yhdessä rehtorin kanssa opetuksen pedagogiseen kehittämiseen ja johtamiseen erityisvastuualueenaan lukio.

Lasse Lehtinen (ps.) esitti Manolis Huukin (kok.) kannattamana, että rehtorijärjestelyissä palataan entiseen, kahden rehtorin malliin. Äänestyksessä sivistystoimenjohtajan esitystä kannattivat keskustan Kari Gromoff, Veli-Matti Isohanni, Eija Ylikangas, Maria Kemppainen ja Marja Ranta-Nilkku sekä Mira Kannussaari (sd.). Lehtinen ja Huuki jättivät asiasta eriävän mielipiteen.

Lukion ja yläkoulun nykyiset rehtorin virat lakkautetaan 1. elokuuta alkaen.

Lautakunta päätti kokouksessaan myös perustaa koulupsykologin toimen. Koulupsykologin palvelut on toteutettu tähän saakka ostopalveluna. Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Toholammin kunnan kanssa, ja koulupsykologin resurssista 40 prosenttia myydään Toholammin kunnalle.

Lisäksi Kannukseen perustetaan hyvinvointipäällikön virka, kulttuuri- ja tapahtumakoordinaattorin toimi, liikuntapalveluvastaavan toimi sekä vapaa-ajan ohjaajan toimi.

Uudet virat ja toimet tulevat hakuun kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »