maanantai 20.5.2019 | 01:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vuoden Auto on valittu - kansainvälinen raati ja suomalaiset eri linjoilla

Hannu Lehto Keskipohjanmaa+
Ti 5.3.2019 klo 08:31

Perinteisen Geneven autonäyttelyn lähtölaukauksena julkistettiin muun muassa kansainvälisiä liikennetoimittajia sisältävän raadin valitsema Vuoden Auto -titteli.

Sekä Alpine A110 että Jaguar I-Pace saivat raadeilta 250 ääntä. Kolmannelle sijalle päätynyt Kia Ceed jäi voittajakaksikolle ainoastaan kolmen äänen verran. Myös Ford Focus (235 ääntä) ja Citroën C5 Aircross (210 ääntä) omasivat voittomahdollisuudet aivan loppusuoralle saakka.

Voittaja jouduttiin ratkaisemaan tasatilannetta käsittelevän sääntöpykälän perusteella: tällöin voittaja ratkaistaan sen perusteella, mille autolle tuomarit ovat antaneet enemmän ykkössijoja. Niitä Jaguarille kertyi 18 ja Alpinelle 16, joten ero oli edelleen äärimmäisen niukka.

Suomalaistoimittajat olivat raadissa eri linjoilla: Suomea tuomaristossa edustava Tekniikan Maailman tuottaja ja COTY-tuomariston pääsihteeri Velimatti Honkanen asetti omalla listallaan ykköseksi Citroën C5 Aircrossin (7 ääntä). Toiseksi hän arvosti Kia Ceedin (5 ääntä) ja kolmanneksi Ford Focuksen (4 ääntä).

– Jaguar kyllä ansaitsee voittonsa, sillä se on kovatasoinen sähköauto ja ensimmäinen täysiverinen kilpailija Teslalle. Kolmanneksi tullut Kia Ceed nousi oikeutetusti ’normiautojen’ ykköseksi. Kärkikolmikon autot ovat todella erilaisia, mutta.jokainen on omassa sarjassaan huipputuote, Honkanen kommentoi.

Tämä automaailman pitkäikäisin ja arvostetuin palkinto jaettiin nyt jo 56. kerran. Tänä vuonna äänestys oli kaikkien aikojen tasaisin, sillä kaksi parasta autoa päätyi tasapisteisiin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »