maanantai 27.5.2019 | 10:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Pystypäin päätössaunaan – Juha Savela arvioi urheilukolumnissaan Tiikereiden lentopallokautta

Keskipohjanmaa+
Ti 12.3.2019 klo 22:24

Haastajana pudotuspelisarjaan VaLePaa vastaan lähtenyt Kokkolan Tiikerit teki puolivälierissä sen minkä pystyi. Se riitti yhteen otteluvoittoon, muttei enempään. Puolivälierissä Tiikerit tönäisi puolustavaa mestaria. VaLePa horjahteli muutaman kerran, muttei kaatunut.

Asenteesta tai tahdosta Tiikereiden menestys pudotuspeleissä ei jäänyt kiinni. Kauden päättänyt tiistai-illan kotipeli oli siitä erinomainen esimerkki.

Pelaajien korvien välistä kumpuavalla itseluottamuksella ja asenteella voidaan tehdä pelikentillä isoja juttuja, mutta ihmeisiin sekään ei riitä, jos toinen on parempi. Kokonaisvaltaisessa taidossa, tiukkojen paikkojen rutiinissa ja materiaalin leveydessä Tiikerit jäi VaLePasta jälkeen. Siksi VaLePan pelit jatkuvat, Tiikerit lähti lomalle.

Tiikereiden esitys oli kuitenkin sellainen, että pelaajat ja valmennusstaffi voi kävellä pystypäin kauden päätössaunaan.

Tiikereiden kausi oli haasteita täynnä. Talos saneli – ja sanelee jatkossakin – reunaehdot sille, millaisella materiaalilla kauteen lähdettiin ja myös sille, missä tahdissa voitiin reagoida, kun loukkaantumiset ja muut syyt kokoonpanoa harvensivat. Se näkyi ensin harjoitussalilla ja sen jälkeen peleissä. Siinä määrin, että vuodenvaihteen tienoilla myös putoamiskarsinnat olivat Tiikereille realistinen vaihtoehto.

Joukkue kuitenkin nousi pelillisestä kuopasta. Rami Rekomaan ja Niklas Seppäsen mukaantulot olivat tässä suhteessa tärkeitä. Rekomaa paikkasi kelpo tavalla Simon Honen jättämän aukon. Seppäsen pelaamisessa näkyi pitkän loukkaantumisen tuoma tauko. Seppänen ei yltänyt edelliskausien tasolleen, mutta siitä huolimatta hän rauhoitti joukkueen pelaamista ja toi lisää vaihtoehtoja myös hyökkäyspelaamiseen.

Mutta yksi pelin osa-alue oli liian ailahtelevalla pohjalla liian suuren osan kaudesta. Se oli hakkuripeli, isojen pallojen tappaminen. Latvialaishakkuri Edvarts Buivids aloitti vahvasti, kunnes epäonnistumisten myötä hukkasi itseluottamuksensa, eikä löytänyt sitä enää kuin väläyksittäin. Tasaisempaa laatua olisi tällä osastolla tarvittu.

Yhtä kaikki Tiikereiden haaveet välieristä ja mitalipeleistä kariutuivat jo runkosarjaan. Liigan kärkikolmikko on sen verran muita edellä, että runkosarjan viides sija olisi tuonut ratkaisevasti helpomman vastustajan. Viides sija taas jäi Tiikereiltä seitsemän pisteen päähän. Jos haluaa, voi jossitella keskelle kautta osunutta vaisumpaa jaksoa tai kolmea puhdasta tappiota Vantaalle, mutta turhaahan se on.

Pitkässä sarjassa saa aina sen mitä ansaitsee.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »