torstai 1.12.2022 | 05:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jonnet ei muista, kun Leif Salmén poliitikkoja grillasi

Jukka Anias
La 6.4.2019 klo 08:45

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Mahtoiko olla Leif Salménin motto, mutta muinaiseen Roomaan liittyvä lentävä lause kyllä kuvaa hyvin tätä 1980-luvulla Ylen vaalitenteissä itsensä armottomaksi inkvisiittoriksi brändännyttä miestä.

Ei mitään pois Ylen tämän kevään vaalitenttien vetäjiltä Kirsi Heikelilta ja Olli Seurilta. Kumpikin on tehnyt mainiota työtä, mutta jonkun piti tehdä temppu ensimmäisen kerran.

Leif Salmén teki. Suosittelen perehtymistä Ylen elävässä arkistosta löytyviin maalisvaalien 1987 puoluetentteihin. Salmén ja aisaparinsa Pekka Oksala tekivät tuolloin uraauurtavaa poliittista journalismia.

Helmenä tenttisarjassa on SDP:n silloisen puoluesihteerin Erkki Liikasen ja hänen adjutanttinaan toimineen Tampereen apulaiskaupunginjohtaja Kaarina Suonion grillaaminen.

Salmén myöhensi sääliä tuntematta demarien keskeisen vaalilupauksen lapsilisien kolminkertaistamisesta. Liikasen ja Suonion vastalauseista piittaamatta hän päätyi laskelmissaan 40 markan kuukausikorotukseen yhtä lasta kohden. Se ei ollut sukuakaan triplaamiselle.

Salménilla oli ajoittain vaikeuksia peitellä ivallista suhtautumistaan, mutta faktojen kanssa hän oli pelottavan tarkka.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »