lauantai 28.1.2023 | 02:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sinisten kokkolalainen eduskuntavaaliehdokas Timo Pajunpää syytettynä seksuaalisesta ahdistelusta

Laura Airola
Ma 8.4.2019 klo 11:29 | päivitetty ma 17:19

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sinisen tulevaisuuden Vaasan Vaalipiirin eduskuntavaaliehdokasta Timo Pajunpäätä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta.

Kokkolalainen Pajunpää astuu viikon kuluttua Pohjanmaan käräjäoikeuden eteen Kokkolassa. Syytenimike on seksuaalinen ahdistelu, ja juttu käsitellään suljetuin ovin. Näin on yleensä siinä tapauksessa, että käsittelyaineistossa esitetään asianomistajan tai syytetyn yksityiselämästä arkaluontoisia asioita.

Pajunpää kommentoi itse asiaa Keskipohjanmaalle näin:

– Kyseessä on vuoden takainen halausepisodi. Olen halannut erästä naisasiakasta, johon minulla on vuosien ajalta luottamuksellinen suhde. Itse pidän erikoisena, että haaste asiasta tuli vasta parin kuukauden kuluttua tapahtuneesta. Silloin keskustelu metoo-kampanjan ympärillä oli aktiivista.

Sinisten Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Reijo Hongisto on yllättynyt kuullessaan syytteestä:

– Siinä vaiheessa kun olen rekrytoinut sinisten ehdokkaita, olen tehnyt selväksi, että pysäköintivirhemaksu tai lievä liikennerikkomus ei haittaa, mutta muita rikoksia en hyväksy.

Käräjätuomari Åsa Gripenberg kertoo, että tämän tyyppinen asia saatetaan tapauksesta riippuen käsitellä joko kokonaan tai osittain salaisena, mutta siihen otetaan kantaa vasta istunnon aluksi.

Keskusta-puolueessa poliittisen toimintansa aloittanut Pajunpää on tällä hetkellä Pohjanmaan Sinisten piirihallituksen jäsen ja ehdolla eduskuntaan. Hän toimii myös Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelujen kehittämistyöryhmässä. Se ei ole varsinainen kunnallinen toimielin, vaan asioita valmisteleva työryhmä.

Pajunpää on istunut Kokkolan kaupunginvaltuustossa myös perussuomalaisten varavaltuutettuna, mutta hän ei ole virallisesti ollut sitä. Hän oli kuitenkin kolme vuotta sitten äänestämässä kaupunginjohtaja Stina Mattilan valinnasta valtuutettu Pekka Puolimatkan (ps.) sijaisena johtuen sekaannuksesta perussuomalaisten valtuustoryhmässä.

Keskipohjanmaa julkaisee päätoimittaja Tiina Ojutkankaan päätöksellä poikkeuksellisesti syytetyn nimen. Eduskuntavaalien ehdokkaana syytetty on yhteiskunnallisesti sellaisessa asemassa, että julkaiseminen on perusteltua. Lue perustelut tästä.

Muokattu 13:16: Lisätty Reijo Hongiston ja Pajunpään omat kommentit.

Korjattu 14:09: Jutussa luki aiemmin, että Pajunpää aloitti poliittisen toimintansa perussuomalaisissa. Hän on toiminut aiemmin perussuomalaisissa, mutta aloittanut poliittisen toimintansa Keskusta-puolueessa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »