torstai 28.5.2020 | 03:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Toholammilla äänestettiin keskustaa ahkerammin kuin missään muualla Suomessa, kristillisdemokraattien vahvin kannatusalue löytyy Luodosta – Katso oman kuntasi äänestyskäyttäytyminen

Annika Tiitto
Ma 15.4.2019 klo 10:15 | päivitetty ma 14:39

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Jos vertaa kaikkien Suomen kuntien äänestyskäyttäytymistä sekä Toholampi että Luoto yltävät tietyn puolueen kovimmaksi kannatusalueeksi.

Keskustan vahvin kannatusalue on Toholammilla, jossa puoluetta äänesti peräti 66,1 prosenttia äänestäneistä. Luodossa luotettiin puolestaan kristillisdemokraatteihin, jotka keräsivät 48,1 prosenttia alueen äänistä.

Keskusta keräsi kannatusta hyvin myös Reisjärvellä. Siellä puolue sai 56,5 prosenttia äänistä, jolloin Reisjärvi on keskustan viidenneksi vahvin kannatusalue. Uudessakaarlepyyssä ja Pedersöressä keskusta ei juhlinut, sillä kyseisissä kunnissa puolueen äänestysprosentti putosi alle yhden prosentin.

Kristillisdemokraatit juhlivat Luodon lisäksi myös Pedersöressä, joka oli 23,5 äänestysprosentin perusteella puolueen neljänneksi vahvin kannatusalue. Muut puolueet kärsivät tästä, sillä perussuomalaisten kannatus oli Luodossa Suomen kolmanneksi heikointa ja Pedersöressä viidenneksi heikointa. Vihreiden kannatus putosi Luodossa Suomen toiseksi huonoimmalle sijalle.

Vasemmistoliiton koko Suomen vahvin kannatusalue löytyy Pyhäjärveltä. Puolue keräsi siellä 28,3 prosenttia alueen äänistä. Luodossa ei äänestetty myöskään Vasemmistoliittoa, sillä kannatus oli siellä Suomen kolmanneksi heikointa ja Kruunupyyssäkin viidenneksi heikointa.

Kokoomusta ei kannatettu Pedersöressä eikä Uudessakaarlepyyssä. Nämä alueet olivat koko Suomen mittakaavassa puolueen neljänneksi ja viidenneksi heikoimmat kannatusalueet.

SDP sai Halsualla viidenneksi heikoimman kannatusmääränsä. RKP puolestaan juhli viidenneksi parhainta kannatustaan Uudessakaarlepyyssä.

Katso oman kuntasi äänestystilanne Keskipohjanmaan tulospalvelusta.

//Juttua muokattu 15.4. kello 14.38. Vaihdettu ensimmäiseen lauseeseen äänestysprosentin tilalle äänestyskäyttäytyminen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »