maanantai 20.5.2019 | 11:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen Oliver Pietilä eurovaaleihin Keskustan listoilta – Ehdokasasettelun takaraja tänään kello 16

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa+
To 18.4.2019 klo 07:57 [päivitetty to 07:57]

Kokkolalainen Oliver Pietilä pyrkii Euroopan Parlamenttiin Keskustan ehdokkaana. Puolue tiedotti asiasta torstaina. Ehdokasasettelun takaraja on tänään torstaina kello 16.

19-vuotias Pietilä korostaa yhtenäistä EU:ta, joka vaikuttaa isoihin kysymyksiin suomalaisten ja nousevien sukupolvien eduksi.

–  Ilmasto, koulutus ja lähidemokratia ovat asioita, joita EU-pöydissä pitää puolustaa. Oman uskottavuutensa vuoksi EU tarvitsee normitalkoita. Tarvitaan EU, joka on suuri suurissa ja pieni pienissä asioissa, Pietilä linjaa

Pietilä kampanjoi tulevaisuuteen katsovan Euroopan puolesta. Pietilän syntyessä Suomi oli ollut EU-jäsenmaa jo 5 vuotta.

– EU on ja pysyy, mutta sen suunnasta tarvitaan Suomessakin kunnon keskustelu. Yhdysvaltojen, Kiinan ja Intian rinnalla vaikuttava EU on Suomen etu ja vaikuttamisen väylä. Riitaisa ja näpertelevä EU tarkoittaisi eurooppalaisten jäämistä maailman sivuraiteille, Pietilä toteaa.

Pietilä on toinen Keskipohjanmaan levikkialueen ehdokas. Aiemmin ehdolle on asettunut kalajokinen Hanna Halmeenpää Vihreiden listoilta.

Eurovaalit pidetään 26. toukokuuta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »