tiistai 25.1.2022 | 10:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoelta lähtöisin oleva tohtori Kati Vasalampi sai mittavan rahoituksen koulupudokkuutta koskevaan tutkimukseen

Pia Räihälä
Ti 30.4.2019 klo 17:20

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 33 uudelle tutkijatohtorille ja 20 uudelle akatemiatutkijalle. Yksi uusista akatemiatutkijoista on Kalajoelta lähtöisin oleva tohtori Kati Vasalampi Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta.

Vasalammelle myönnettiin 438 874 euron rahoitus hankkeeseen ”Koulupudokkuuden ja syrjäytymisen varhaiset ennakoivat tekijät, kehityskulut ja kehitykselliset mekanismit”.

Hankkeessa tarkastellaan koulupudokkuuden ja syrjäytymisen keskeisiä ennakoivia tekijöitä sekä etsitään erilaisia pudokkuuteen ja syrjäytymiseen johtavia kehityspolkuja. Hankkeessa hyödynnetään pitkittäistutkimusaineistoa, jossa noin 2000:ta lasta on seurattu vuosittain esikoulusta toisen asteen koulutuksen loppuun.

Tutkimus tulee antamaan kattavan kokonaiskuvan keskeisistä koulupudokkuuteen ja syrjäytymiseen johtavista tekijöistä ja luo samalla pohjan varhaisten interventioiden suunnittelemiseksi.

Viisivuotisen hankeen kesto on 01.09.2019 – 31.08.2024.

Akatemiatutkijahakemuksista rahoitettiin 12 prosenttia ja tutkijatohtorihakemuksista 13 prosenttia. Akatemiatutkijoiden valinnassa huomioitiin erityisesti tutkimussuunnitelman korkea laatu ja vahva akateeminen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Ystävyys ja lämpimät perhesuhteet vähentävät koulupudokkuutta – Tutkija Kati Vasalampi toivoo kouluihin lisää ryhmäyttämistä

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »