maanantai 16.12.2019 | 07:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ykköspesikseen nousseen Kannuksen pelinjohtaja Eetu Rekonen: "Emme lähde vain selviytymään"

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
Ke 8.5.2019 klo 17:30 [päivitetty ke 18:37]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kannuksen Uran hyvä ja pitkäjänteinen työ sai palkintonsa viime syksynä, kun Ura nousi kauden päätteeksi miesten ykköspesikseen.

Nousijajoukkueen ydinrunko pysyi hyvin kasassa, mutta uusia pelaajiakin tuli paljon. Tai ei sittenkään.

– 16 pelaajan ringissä ei ole yhtään sellaista pelaajaa, joka ei olisi jossain vaiheessa uraansa pelannut Urassa. Jokainen pelaaja on minulle entuudestaan tuttu, ja se on todella tärkeää, Uran pelinjohtajana jatkava Eetu Rekonen sanoo.

Rekonen on tyytyväinen joukkueeseensa.

– Olisin joitakin muitakin paluumuuttajia joukkueeseen halunnut, mutta ei tässä jossiteltavaa jäänyt. Sain joukkueeseen niitä pelaajia, joita halusinkin.

Ura on nousijajoukkue, mutta se ei Rekosta haittaa. Päinvastoin, sillä Rekonen kääntää monta asiaa Uran eduksi.

– Vaikka nousijajoukkue olemme, ei harjoitteluun ole tarvinnut tehdä muutoksia. Olemme tähänkin asti tehneet kaiken niin ammattimaisesti kuin vain on pystytty. Toki nyt on erilainen tilanne lähteä kauteen. Suomensarjassa olimme suosikkeja ja yhden tappion jälkeen oltiin vaatimassa päätä pölkylle, että miksi ei kulje? Nyt ennakkosuosikin paineita ei ole, Rekonen selvittää.

Rekosen mukaan Uran talvikausi meni täysin nuottien mukaan. Joukkue pääsi ulos harjoittelemaan hyvissä ajoin, mutta viime viikonloppu toi takapakkia. Uran piti kohdata toisessa ulkona pelattavassa harjoitusottelussa Simon Kiri, mutta peli jouduttiin perumaan lumisateen vuoksi.

– Mielellään olisimme Simo-pelin pelanneet, sillä nyt jäi yksilötasolla yksi näyttöpaikka saamatta. Toki kerkesimme pelata kolme peliä hallissa ja yhden ulkona. Viikonlopun lumisateilla on turha jossitella, sillä kaikki muutkin joukkueet olivat samassa veneessä.

Ainoassa ulkona pelatussa harjoituspelissään Ura voitti ykköspesisvastustajistaan Vähänkyrön Viestin.

– Se peli antoi uskoa erityisesti ulkopelin osalta. Ulkopeli oli sillä mallilla, että voimme jaksoja ja sitä kautta otteluita voittaa. Se pitää tunnustaa, että sisäpeliin jäi kysymysmerkkejä, Rekonen tunnustaa.

Ulkopeli on juuri se, jonka kautta Ura lähtee pisteitä ja voittoja historiansa ensimmäisellä ykköspesiskaudella hakemaan.

– Ilman muuta ulkopeli on kivijalkamme. Nöyrin mielin sarjaan lähdemme, mutta emme missään nimessä lähde vain selviytymään. Olemme nousijajoukkue, mutta pelaajistosta reilusti yli puolella on ykköspesiskokemusta, Rekonen pohtii.

Rekosen mukaan Urassa lähdetään siitä, että tuleva kausi ei tule olemaan Uran ensimmäinen ja viimeinen ykköspesiksessä.

– Mielestäni sarjassa kolme joukkuetta tulee olemaan ylitse muiden: Lippo, Manse ja Hamina, mutta sen jälkeen tulee hyvin tasaista. Meidän minimitavoitteena on välttää karsinnat eli kolme viimeistä sijaa. Uskon sarjasta tulevan hyvin tasaisen, joten jokainen kolmen pisteen voitto tulee olemaan iso juttu, Rekonen sanoo.

Uran kausi alkaa lauantaina kotipelillä paikallisvastustaja Ylivieskan Kuulaa vastaan. Nykyisen sarjajärjestelmän myötä Ura ja Kuula kohtaavat runkosarjassa neljä kertaa.

– Paikallispeli kärkeen on paras mahdollinen aloitus. Koko alueen pesäpallolle on mahtava juttu, että paikallispelit tekevät paluun. Periaatteessa se on peli muiden joukossa, mutta kyllä se varmasti pelaajiin vaikuttaa, kun yleisöä on tavallista enemmän. Toivon tuvan olevan täynnä. Kahden ja puolen tunnin jälkeen sitten katsotaan, kumpi pisteitä vie ja kuinka monta, Rekonen ennakoi.

Lue myös: Vuoden varttuneempi Ylivieskan Kuula on huipputasaisen Ykköspesiksen yllätysvalmis jokerikortti – Pelinjohtaja Erno Hautamäki luottavaisena: "Tulemme taistelemaan pudotuspelipaikasta"

Kannuksen Ura

Pelaajat: Aleksi Alanko, Tommi Angervisto, Timo Hollanti, Eetu Isohanni, Joonas Jyrkkä, Marko Järvenoja, Miika Kanala, Markus Kemell, Aleksi Lahti, Joonas Lahti, Sami Lundström, Miro Märsylä, Niko Märsylä, Tuomas Määttälä, Joonas Riihimäki ja Pete Seppälä.

Taustat: Eetu Rekonen (pelinjohtaja), Joni Päivärinta (joukkueenjohtaja/huolto), Jasper Päivärinta (huolto).

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »