maanantai 16.12.2019 | 06:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Leijonat avasi MM-kisat voitolla – Kaapo Kakon ja Arttu Ilomäen maalit kaatoivat Kanadan

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
Pe 10.5.2019 klo 19:25 [päivitetty pe 19:25]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Leijonat vähän välitti ennakkoasetelmista MM-kisojen avausottelussa Kanadaa vastaan. Kanada lähti otteluun suurena suosikkina, mutta Suomi kairasi voiton maalein 3–1 (1–1, 0–0, 2–0).

Suomi aloitti ottelun hyvin ja painoi ensimmäisten minuuttien aikana pelin Kanadan päätyyn. Palkinto tuli ajassa 6.47, kun Kaapo Kakko polkaisi läpiajoon ja veivasi kanadalaispuolustajan mailahäirinnästä huolimatta kiekon Matt Murrayn vartioimaan maaliin.

Johtoasema kesti vain reilun minuutin. Henri Jokiharju otti korkeasta mailasta jäähyn ja Kanada tasoitti ylivoimalla. Mark Stone antoi loistavan syötön ja vähintään yhtä hieno oli Jonathan Marchessaultin laukaus etuyläkulmaan.

Toinen erä mentiin Kanadan komennossa, mutta maaleja erässä ei nähty. Suomen maalilla pelannut Kevin Lankinen koppasi erässä yhdeksän torjuntaa.

Suomi pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle kolmannen erän alussa. Jos oli Kanada tehokas ylivoimalla, niin samoin oli Suomi. Damon Severson ennätti istua jäähyään vain seitsemän sekuntia, kunnes Suomi teki 2–1-johtomaalin.

Mikko Lehtosen laukaus kimposi päädystä erikoisesti, eikä kukaan hetkeen tiennyt, missä kiekko on. Ensimmäisenä näköhavainnon teki Toni Rajala, mutta Rajalan veto kilpistyi Murrayn patjoihin. Irtokiekossa nopeimpana oli Arttu Ilomäki, joka siirsi lähietäisyydeltä kiekon verkkoon.

Kanada otti maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeisellä minuutilla Kanadalla oli huippupaikka tasoitukseen, mutta Lankinen venytti patjansa tielle. Heti perään Kakko näytti jälleen luistelunopeuttaan ja karkasi sinetöimään Suomen kolmannen osuman tyhjään maaliin.

Suomen pelit jatkuvat jo lauantaina, jolloin vastustajana on kisaisäntä Slovakia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »