maanantai 16.12.2019 | 07:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Miesten ykköspesis käynnistyi paikallispelillä – Ylivieskan Kuula haki voiton Kannuksen Uran kotikentältä

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
La 11.5.2019 klo 17:29

Kannuksen Uran taival miesten ykköspesiksessä alkoi herkkupalalla, kun Ura isännöi historiansa ensimmäisessä ykköspesisottelussa paikallisvastustaja Ylivieskan Kuulaa. Kauden ensimmäisestä paikallisderbystä pisteet lähtivät Ylivieskaan Kuulan voittaessa jaksoin 0–2 (1–2, 2–3).

Ensimmäisellä jaksolla ulkopeli oli rautaa, sillä kumpikin joukkue sai aikaiseksi vain neljä kolmostilannetta. Tehokkaammin kotiutuksissa onnistui Kuula, kun Eemeli Jämsä ja Tuomo Rautio löivät juoksun mieheen.

Kannuksen 1–1-tasoituksesta ja historian ensimmäisestä ykköspesisjuoksusta vastasivat Tommi Angervisto ja Joonas Jyrkkä. Lyöjänä kunnostautui Angervisto ja etenijänä Jyrkkä.

Toisella jaksolla juoksutili aukesi kolmannessa vuoroparissa Kuulan toimesta.

Ensin Aatu Saastamoinen juoksutti kotipesään Santtu Luhtavaaran ja hetkeä myöhemmin kotipesän turvaan kiirehti Saastamoinen Jani Moilasen lyönnin jälkeen. Neljännen aloittavalla Kuula kaunisteli numeroiksi 0–3, kun Jämsä kotiutti Ville Majavan.

Mutta peli ei ollut vielä ohi. Kannus kavensi heti neljännen tasoittavan alkuhetkillä harhaheiton myötä ja kohta Uralla oli paloton ajolähtötilanne. Aleksi Alanko löi Tuomas Määttälän kotipesään kaventaen tilanteeksi 2–3. Tuon jälkeen Ura pääsi yrittämään tasoitusta kolme kertaa, mutta Kuulan ulkokenttä teki voittoon tarvitut palot.

Kotijoukkueen palkitut olivat lukkari Aleksi Lahti ja kolmospolttaja Sami Lundström. Kuulalaisista palkintoraati arvosti eniten Eemeli Jämsän, Joel Salmelan sekä ottelun parhaana palkitun Saastamoisen suorituksia.

Ottelua oli seuraamassa 421 katsojaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »