maanantai 16.12.2019 | 06:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Keskuskentällä vain voittomaali jäi näkemättä – Harri Heiermann: "Niin kova halu ottaa se eka voitto, ettei nää tasurit oikein tunnu missään"

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
La 11.5.2019 klo 18:56 [päivitetty la 19:13]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ei maalin maalia, mutta jännitystä täydet 90+ minuuttia tarjosi Kokkolan Pallo-Veikkojen ensimmäinen todellinen kotiottelu jalkapalloliigassa. Edellisen kerran oli Kokkolassa pelattu miesten pääsarjaa 29 vuotta sitten.

Ottelulle FC Lahtea vastaan oli olemassa hienot puitteet. Ennen peliä vihkivät kaupungin edustajat uuden komean istumakatsomon käyttöön. Sen harmaat tuolit täyttyivätkin heti oikein mukavasti. Kaikkiaan lauantai-iltapäivän yleisömääräksi kerrottiin 2215 katsojaa.

Tasapeli oli enemmän kuin ei mitään KPV:lle, mutta se ei hirvittävästi ilahduttanut KPV:n keskikentällä taistellutta Harri Heiermannia.

Siirtyminen aidolle nurmelle muutti melkoisesti pelin kulkua. Pieni siirtely jäi vähemmälle ja peliväline viihtyi huomattavasti enemmän ilmassa kuin KPV:n mollivoittoisen alkukauden muissa otteluissa.

Ahkerasti tasapelejä viime viikkoina pelannut Lahti vaikutti alkuun vaaralliselta taitavan Josun johdolla. Pilli soi jo 21. minuutilla KPV:n toisen varoituksen merkiksi. El-Hadji Kane ja Milos Josimov joutuivat jatkossa hieman varomaan.

KPV sai vähitellen pelin paremmin uomiin ja Lahti joutui vaikeuksiin. Oikein pirteästi hyökännyt Yessy Mena sekä Enoch Banza pyrkivät terävästi kohti tekopaikkoja.

Pelin 39. minuutilla nähtiin ottelun parhaaksi jäänyt tilanne. Mena syötti keskelle, mistä Banza laukoi. Veto epäonnistui ja maalivahti Patrick Rakovsky selvitti tilanteen.

– Siitä tuli semmoinen kahden jalan potku. Yritin sijoittaa sinne kulmaan mistä syöttö tuli, mutta pallo osui vasempaankin jalkaan. Ei sitä voi laittaa kentän piikkiin. Olin vain liian huolimaton, kommentoi 19-vuotias Banza loistavaa maalipaikkaa.

Toisen jakson alkupuolella välit kasvoivat ja joukkueet näyttivät jopa väsyneiltä. KPV vei kuitenkin edelleen peliä ja Banzan puskusta pallo meni vähän ohi.

Tauolla kylmettynyt pelikello olisi näyttänyt aikaa 64 minuuttia, mikäli olisi toiminut, kun Kanelle nostettiin toinen keltainen kortti ja Senegalin mies lähti ulos. Kane kävi syliksi läpipyrkineeseen vaihtomies Erik Törnroosiin.

– Hän tuli päin, kääntyi ja tarttui minuun. Ei ollut missään nimessä varoituksen paikka, puolusti El-Hadji Kane, joka sanoi ulosajon olleen hänen uralleen ensimmäinen.

Vajaalle joutunut kotijoukkue löysi lisävaihteen, eikä Lahti päässyt liiaksi dominoimaan. Voittomaaliinkin isännillä oli vielä lopussa saumaa. Hienosti Kanen työtä jatkamaan tullut Juhani Pikkarainen oli korkealla kulmureissa ja Timo Rauhalan kuti sujahti metrin ohi etutolpan.

Erotuomari Munukka antoi viisi lisäminuuttia ja Lahdelle Ville Koskimaan käsivirheestä namupaikan päättää peli vapariosumaan. Joonas Myllymäen hieno heittäytyminen esti Josun maaliaikeet ja peli päättyi.

– Pakko olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, kun jouduttiin pelaamaan puoli tuntia vajaalla. Ulosajon jälkeen on aina selviytymistaistelua. Siinä onnistuttiin ja loppuun tuli vielä Myllymäeltä kohtalaisen kova torjunta, ynnäsi KPV-luotsi Jarmo Korhonen.

Korhonen kehui pelaajista mm. Banzaa ja Pikkaraista. Isoimmat kehut sai kuitenkin yleisö.

– Iso kiitos, kun saatiin Kokkolaan tuommoinen ottelutapahtuma. Pääsarjaa Keskuskentällä ensimmäisen kerran liki 30 vuoteen. Ihan siinä tuli tunteenomaisia värinöitä pintaan.

Lahden valmentaja Sami Ristilää miellytti pelin ensimmäiset 25 minuuttia.

– Aloitimme hyvin, mutta sitten ottelu eteni enemmän KPV:n suunnitelman mukaan. Ulosajon jälkeen olimme liian naiiveja, emmekä löytäneet keinoa KPV:n puolustuksen puhkaisemiseen.

– Eiköhän tulos ollut aika oikeutettu kentällä, joka oli aivan riittävän hyvä jalkapallon pelaamiseen, päätti Ristilä.

Vielä voitoitta olevan KPV:n kausi jatkuu ensi torstaina, jolloin Keskuskentällä pelataan Suomen cupin välierä Ilvestä vastaan.

Pelaajille tasapeli oli kohtalaisen iso pettymys, sillä ottelu oli etupäässä KPV:n hallinnassa. Kuuden voitottoman koitoksen jatkeeksi olisi kolme pinnaa maistunut jo kovin.

Harri Heiermannin kanssa samoilla linjoilla oli HJK:sta Kokkolaan lainattu Banza.

– Kyllä harmittaa. Voittoa haettiin ilman muuta. Mutta ei auta. Nyt surraan tämä päivä ja sitten valmistaudutaan torstaihin. Cupin välierä on meille todella iso peli, Enoch huomautti.

Ottelun alla palkittiin 1960-luvulta lähtien kaikkiaan 93 Palloveikko-lehteä tehnyt Voitto Kentala Palloliiton Respect-palkinnolla. KPV:n seuratyölegenda ilmoitti laittavansa palkinnon juniorityön hyväksi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »