maanantai 16.12.2019 | 08:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kaapo Kakko hiljensi fanaattisen kotiyleisön – Leijonille arvokas voitto Slovakiasta MM-kiekossa

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
La 11.5.2019 klo 22:05 [päivitetty la 23:44]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ei ollut kovin suuri yllätys, kuka nousi Leijonien sankariksi MM-kisojen alkulohkon ottelussa kisaisäntä Slovakiaa vastaan.

Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Suomi oli liemessä Slovakian rynnistyksen kanssa, mutta kohta kilahti kentän toisessa päässä. Asialla oli kukapas muu kuin Kaapo Kakko, joka taituroi Suomen kolmannen maalin ja hiljensi Steel Arenan fanaattisen yleisön Leijonien 2–4 (1–2, 1–0, 0–2) -voittoon päättyneessä ottelussa.

Kakko jallitti ensin puolustaja Martin Fehervaryn ja ujutti lopulta kiekon maaliin. Johtoasemassa Suomi keskittyi oman maalin varjeluun ja Leijonien kunnolliset hyökkäykset olivat harvassa. Ihan huippuluokan tonteilta Slovakia ei päässyt yrittämään ja ykkössektorin ulkopuolelta tulleet kudit Kevin Lankinen torjui varmasti.

Kakko sinetöi hattutemppunsa tyhjään maaliin 15 sekuntia ennen loppua. Maali oli 18-vuotiaalle Kakolle jo viides MM-kisoissa.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi kentän kummassakin päässä. Ensimmäisenä maalia pääsi juhlimaan kotijoukkue- ja yleisö, joka räjähti riemuun pelikellon näyttäessä aikaa 10.52.

Lankinen torjui Andrej Sekeran siniviivalaukauksen eteensä ja irtokiekon napautti yläpesään Erik Cernak. Virallisesti maali syntyi tasakentällisin, sillä Atte Ohtamaa oli vapautunut jäähyaitiosta kaksi sekuntia aikaisemmin.

Suomi tuli tasoihin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Toni Rajala ja Veli-Matti Savinainen tekivät esityön ja Petteri Lindbohm pisti takatolpalta kiekon yläpesään.

Ajassa 16.11 Suomi siirtyi 1–2 johtoon. Asialla oli jälleen Kakko, jonka laukaus yllätti maalivahti Marek Ciliakin.

Vauhtia riitti myös toisessa erässä. Suomi pääsi ylivoimalle pariin kertaan ja hyviä aihioita oli paljon. Lähimpänä onnistumista oli Savinainen, jonka ohjaus kilahti tolppaan.

Suomen pakka pysyi hyvin kasassa lähes erän loppuun saakka, mutta parin viimeisen minuutin aikana Slovakia pääsi vyörymään maalipaikkoihin. Isäntäjoukkue nousi tasoihin 40 sekuntia ennen erän loppua, kun Martin Marincin pisti kiekon maaliin.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen haastoi tilanteen, mutta videotarkistuksenkin jälkeen maali hyväksyttiin.

Alkulohkon molemmat pelinsä voittaneen Suomen pelit jatkuvat maanantaina Yhdysvaltoja vastaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »