maanantai 16.12.2019 | 06:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kuula sai kylmän suihkun naisten Ykköspesiksen avauksessa

Hanna Perkkiö Keskipohjanmaa
Su 12.5.2019 klo 17:45

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Olosuhteet Suvannolla eivät olleet kaikkein juhlavimmat, kun Ylivieskan Kuula avasi äitienpäivänä naisten ykköspesiskauden. Kourallinen yleisöä sai hyytävässä vesisateessa todistaa, kuinka Nurmon Jymy nappasi pisteet mukaansa numeroin 0–2 (2–8, 3–5).

Kuulan joukkueen runko on viime vuodesta muuttunut huomattavasti. Avausottelu näytti, että koko joukkue oli vielä uuden edessä eikä saanut parastaan esiin.

Uutena pelinjohtajana aloittanut Pyry Haapakoski myöntää, että avaus ei mennyt ihan odotusten mukaisesti.

– Peli oli vielä hyvin hakevaa ja virheitä tuli. Ennen ottelua puhuttiin, että virheitä ei pidä pelätä. Niitä tulee joka pelissä, emmekä me niihin periaatteessa nyt kaatuneetkaan. Oma sisäpeli ei vielä ollut sillä tasolla, että olisi voitu voittaa, ja ulkopelissäkin on vielä hiottavaa.

Nurmo sai otteluun vauhdikkaan alun takomalla ensimmäisessä vuoroparissa kolme juoksua. Kuulan avausjuoksussa asialla olivat Reisjärven kasvatit, kun Anu Nyman kotiutti Laura Varvelinin. Toisen juoksun Kuulalle löi seuraan Oulusta siirtynyt Venla Timisjärvi. Nurmo vei jakson kuitenkin nimiinsä kahdeksalla juoksulla.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta pirteästi, kun oululaisvahvistuksiin kuuluva Oona Kurth onnistui kahdesti kotiutuksissaan. Nurmo kuitenkin vastasi takomalla kahdella sisävuorolla yhteensä viisi juoksua. Ottelun viimeisestä juoksusta vastasivat Kuulan kasvatit, kun Sanna Perälä ennätti kotipesään Noora Kumpulan lyönnistä.

Kauden ensimmäisestä ottelusta jäi Haapakosken mukaan käteen myös hyödyllistä oppia.

– Nyt näimme ne virhepaikat, joita pitää lähteä korjaamaan. Meillä on viikko aikaa seuraavaan kotiotteluun, ja siellä pitäisi pelin taas näyttää paremmalta. Trendi pitää olla sellainen, että peli kehittyy kesän aikana.

Tappiosta huolimatta pelinjohtaja näkee, että joukkueen otteissa on jatkon kannalta paljon lupaavaa.

– Esimerkiksi nuori Jenni Matola pelasi huikean pelin, ja varmasti tulee vielä kehittymään tästäkin. Meillä oli paljon hyvää tekemistä, mutta siitä ei vielä ole tullut jatkumoa. Sitä varten pitää saada lisää yhteistä kokemusta.

Kolmosvahtina pelannut Matola palkittiin Kuulan kakkospalkinnolla. Kotijoukkueen ykkösenä palkittiin kolmoskoppari Kiia Jauhiainen. Nurmolaisista kolme juoksua lyönyt Minttu Peltomäki pokkasi ykköspalkinnon, ja toisena palkittiin Krista Tyynelä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »