maanantai 16.12.2019 | 07:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

36-vuotias nyrkkeilijä nousi uudelleen mestariksi – Kolmannen kerran nyrkkeilykultaa voittanut Elina Huttunen pohtii uransa jatkoa

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
Su 12.5.2019 klo 21:00 [päivitetty su 21:20]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sairasteluista ja loukkaantumisista toipunut Kokkolan Veikkojen Elina Huttunen voitti sunnuntaina nyrkkeilyuransa kolmannen SM-kullan. Huttunen oli Töölön Kisahallin kehässä ykkönen naisten 75-kilon sarjassa.

Loppuottelussa Huttunen sai vastaansa Järvenpään VäBT:tä edustavan Julia Kavanderin. Puolisen vuotta aiemmin oli Kavander voittanut KV:n iskijän, mutta nyt velat maksettiin tuomariäänin 4–1.

– En ymmärrä, miten yksi tuomareista sai Kavanderin voittajaksi. Elina nyrkkeili sunnuntaina vielä paremmin kuin lauantain välierässä. Otteleminen oli helponoloista ja hän pääsi heti alusta otteluun kiinni, kertoo Huttusta valmentava Bo-Erik Sandkulla.

Elina Huttunen oli voittanut sarjansa myös vuosina 2016 ja 2017. Lähes täyden välivuoden jälkeen 36-vuotias nyrkkeilijä nousi uudelleen kultamitalitasolle.

– Minulle valmentajana tämä Elinan mestaruus maistuu vielä edellisiä paremmalta. Hän tuli isojen vaikeuksien voittajana takaisin voittamaan, iloitsee Sandkulla.

Tuorein kulta on makoisin myös iskijälle itselleen.

– Kyllä tämä on kolmesta arvokkain. Vaikeuksia oli niin paljon, että vielä maaliskuussa pohdin osallistuako ollenkaan. SM-alkuturnauksessa alkoi sitten kulkemaan, Huttunen toteaa.

Huttunen tuli KV:n kuntonyrkkeilyyn mukaan kuusi vuotta sitten.

– On erittäin harvinaista, että ilman junioriotteluita tullaan ja pystytään voittamaan mestaruuksia. Nyt on tauon ja juhlan paikka, Sandkulla sanoo.

Elina Huttunen aikoo rauhoittaa seuraavan kuukauden nyrkkeilyltä ja katsoa sitten, mitä tekee. Ura jatkuu tai päättyy.

– Työ opettajana ja harjoittelu on aika rankka yhdistää. Olin ajatellut lopettaa, mutta on siinä vielä mutta, naurahtaa uransa 23 matsista 17 voittanut Huttunen.

Kokkolan Veikot juhlii Huttusen kolmatta mestaruutta salilla heti maanantai-iltana.

SM-kehästä tuli Kokkolaan toinenkin mitali, kun oululaista OKK:ta edustava Eeva Lätti otti pronssia 57-kiloisten naisten sarjassa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »