maanantai 16.12.2019 | 06:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n lyötävä torstaina "Keltainen hirviö" matkalla seurahistorian kolmanteen Suomen cupin loppuotteluun

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
Ti 14.5.2019 klo 17:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ilves on petoeläin. Se tiedetään. Mutta jalkapallovalmentaja Jarmo Korhosen puheissa se on myös "Keltainen hirviö". Tuo monsteri pyrkii estämään Kokkolan Pallo-Veikkoja etenemästä historiansa kolmanteen Suomen cupin loppuotteluun.

Yksi vuosituhannen tähän asti merkittävimmistä otteluista pelataan torstai-iltana Kokkolan Keskuskentällä. KPV:n ja Tampereen Ilveksen välisen koitoksen voittaja pelaa cup-finaalissa kesäkuun puolivälissä vastustajanaan VPS tai IFK Mariehamn.

Ilves voitti cupin alkulohkossa KPV:n ja johtaa nyt liigaa. Se on siis ennakkosuosikki torstain pelissä. Jarkko Wissin valmentama tamperelaisjoukkue on puolustanut tiiviisti ja päästänyt vain yhden maalin seitsemässä liigapelissä.

– Haaste on kova. Vastaan tulee hirviö, keltainen hirviö, joka ei päästä maaleja. Mutta kaikki putket katkeavat joskus. Koko ajan on lähempänä se päivä, jolloin Ilveskin taas häviää, huomauttaa Korhonen.

Wiss oli jo liigan ennakkotilaisuudessa iloinen siitä, että joukkue sai kohdata KPV:n Seinäjoella, eikä Kokkolan Keskuskentällä. Saman mies toisti voitokkaan liigapelin päälle. Nyt ei pelipaikka enää suosi wissiläisiä.

– Lahti-pelissä oli mahtava tunnelma ja hieno yleisömäärä. Samaa tarvitaan cupin välierään.

Suomen cupin lohkovaiheessa olivat ottelut KPV:lle kilpailullisia harjoituspelejä. Kun jatkopaikka irtosi, muuttui suhtautuminen cupiin luontevasti.

– Tosi kovat ovat karsiutuneet cupista ja vain kovia on enää jäljellä. Kun päästiin lisäpeleihin, ei ollut enää vaihtoehtoja. Mutta kyllähän cupissa on haluttu voittaa jokainen ottelu, Korhonen sanoo.

KPV-pomo Matti Laitinen muistaa heittäneensä jo alkuvuodesta ilmoille tavoiteasettelun cupin osalta.

– Sanoin tammikuun alussa, että ensimmäinen tavoite on voittaa Suomen cup. Nyt loppuottelu on yhden voiton päässä. Toiveissa on pohjalainen loppuottelu, Laitinen sanoo.

Jarmo Korhosta ei toinen välierä, eikä liioin maanantaina pelattava tärkeä kotipeli HIFK:ta vastaan vielä kiinnosta.

– Minua ei kiinnosta VPS:n peli ollenkaan. Meillä on tarpeeksi työsarkaa torstain Ilves-pelissä. Keskuskentällä nähdään voitontahtoinen KPV. Olemme niin lähellä cupin finaalia ja haluamme tarjota kotiyleisölle hienon elämyksen.

Korhosen kaverina tiistain ennakkoinfossa oli upean maalipaikan Lahti-pelissä hukannut laitahyökkääjä Enoch Banza. Helsinkiläinen kertoo viihtyneensä hyvin Kokkolassa ja pelaavansa vailla isompia hermopaineita.

– Olen aika itsevarma kaveri ja annan vain palaa. Haen tältä kaudelta hyviä suorituksia ja tarkoitus on laittaa verkko heilumaan.

Banzan mukaan KPV on harjoitellut uutta systeemiä, jolla Ilves aiotaan yllättää. Valmentaja kuittasi nuorukaisen "paljastuksen" toteamalla, että "kaikki tietävät, miten kaikki pelaavat".

Cupin tiimoilla nousee esiin muutama omituisuus. Alkupelien kortit eivät vaikuta liigassa, mutta liigassa otetut seuraavat mukana cupiin. Niinpä lauantaina ulosajettu El-Hadji Kane on torstaina pelikiellossa. Muu KPV-ryhmä, poislukien reisivaivainen Isaac Shaze, on käytettävissä.

Finaaliin pelipaikkaa ei liioin tiedä vielä kukaan. Liitto ilmeisesti katsoo, ketkä loppuotteluun pääsevät ja päättää vasta sitten paikan.

– Näitä ovat viisaat miehet miettineet ja sitten päättäneet. Ei siitä sen enempää, naurahtaa Korhonen.

KPV on edennyt kahdesti cupin loppuotteluun. Syksyllä 1982 kaatui Koparit Keskuskentän välierässä 3–1 ja vuonna 2006 TPS Turussa 1–0.

Keskipohjanmaa välittää tuttuun tapaan torstain pelin tilanteet ja tunnelmat verkossa sekä paperilehdessä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »