torstai 16.7.2020 | 05:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Jarno Herranen: Tyylistä viis, voitot ovat pääasia

Su 2.6.2019 klo 21:04

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kovin odotettu oli KPV:n keskiviikkona julkaiseman tiedotteen sisältö: Jarmo Korhosen aika päävalmentajana tuli päätökseensä.

Jalkapallokin on tulosurheilua. Kaudesta oli takana jo kolmannes, mutta pisteitä oli kasassa vain kolme, joten päätös Korhosen vapauttamisesta on perusteltavissa.

Myös ajankohta oli odotettu. KPV pelasi illalla Espoossa Honkaa vastaan, mutta nyt edessä on kahden viikon maaottelutauko. Jos en kovin väärässä ole, niin lähipäivinä sähköpostiin tupsahtaa kutsu KPV:n tiedotustilaisuuteen. Sen jälkeen tiedetään, onko uusi päävalmentaja Niko Kalliokoski, Jari Åhman vai joku muu.

Oli kuka oli, mutta seuraavat pari viikkoa joukkue saa nuolla haavojaan ja lähteä uuden valmentajan neuvoin uuteen nousuun.

Sunnuntai-iltana KPV osti Niko Kalliokosken johdolla itselleen lisäaikaa. Kauden ensimmäinen voitto tuli puolustuksen kautta, sillä pallon alla olivat jatkuvasti lähes kaikki KPV-pelaajat. Ei niin näyttävä esitys, mutta voitokas esitys.

Nyt on helppo jälkiviisastella, että olisiko jo Korhosen aikana pitänyt parkkeerata bussi omalle alueelle ja luottaa vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin.

KPV on ilmoittanut pelaajabudjetikseen 500 000 euroa, eikä se suinkaan ole Veikkausliigan pienin budjetti. Esimerkiksi liigakärki Ilves on käyttänyt pelaajiin täsmälleen saman summan kuin KPV.

Periaatteessa KPV:lla on jalkeilla liigakriteerit täyttävä miehistö, mutta joillakin sektoreilla ollaan oltu siitä kaukana. Eniten KPV on antanut tasoitusta tolppien välissä. Ehkä oli kaunis ajatus tarjota liigamahdollisuus huippukauden torjuneelle Teppo Marttiselle sekä omalle kasvatille Joonas Myllymäelle. Fakta kuitenkin on se, ettei kumpikaan ole häikäissyt.

Vähän samat sanat pätevät puolustuslinjaan. Puolustajista moni on pelannut lähes koko ottelun hyvin, mutta vastapainona ovat olleet käsittämättömät lapsukset, joista KPV on maksanut kovan hinnan vastustajan maalien muodossa.

Espoossa koko joukkue osallistui puolustamiseen. Se helpotti myös Marttisen sekä puolustuslinjan työtä.

KPV on yhä viimeisenä, mutta joukkueella on vielä pari oljenkortta. Ensimmäinen on kesän siirtoikkuna. Tuolloin KPV:lla on mahdollisuus vahvistaa rivejään, jos se aiheelliseksi katsotaan ja kassassa vielä rahaa riittää. Päävastustajista ainakaan VPS ei taida siirtoikkunan aikana rellestää.

Myös täksi kaudeksi räätälöity uusi sarjajärjestelmä voi koitua KPV:n pelastukseksi. Kaksinkertaisen runkosarjan päätteeksi liiga jakautuu mestaruussarjaan sekä haastajasarjaan. Jos KPV:n kausi jatkuu haastajasarjassa, pelaavat vihreäpaidat kauden viisi viimeistä otteluaan sarjan muuta alempaa kastia vastaan.

15 viimeisestä jaossa olevasta pisteestä mahdollisimman monta omaan pussiin, niin sarjasijoitus nousee äkkiä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »