maanantai 13.7.2020 | 08:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Ykspihlajan kesäteatterissa teatterikorkeakoulun nuoret – näytelmä syntyi ryhmätyönä

Ti 4.6.2019 klo 15:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Tänä kesänä Ykspihlajan kesäteatterissa Kokkolassa nähdään paikkakunnalta teatterikouluun ponnistaneiden nuorten ensimmäinen yhteinen näytelmä, kantaesitys Yxpila-Hammerfest.

Näytelmä kertoo kahden sisaruksen, Ellin ja Eeron matkasta kotoaan Ykspihlajasta jäämeren rannalle Hammerfestiin.

Matka on Ellille ja Eerolle pyhä, sillä matkan tarkoituksena on laskea hiljattain kuolleen mummin tuhkat jäämereen. Menopelinä toimii mummilta perinnöksi saatu punainen Fiat.

Pyhyys matkasta karisee kuitenkin jo ensimmäisillä kilometreillä, kun Kälviän kohdalla takaluukusta pomppaa Ellin ja Eeron puhelias Larry-serkku.

Näytelmän aikana yleisö seuraa Fiatin matkaa jäämeren rannalle. Reitti on odotettavasti hidas ja mutkainen, eikä reitiltä poikkeamiseltakaan voida välttyä. Matkaporukkaan liittyy myös mystinen liftari,

vanha haitari ja monta hauskaa laulua.

Näytelmä on työryhmän yhdessä kirjoittama ja sen ohjaa Anna Airola (Teak). Lavalla nähdään myös Arppa Airola, Eeva Mäkinen (Teak), Nicklas Pohjola (Teak) ja Otto Rokka

(Teak). Kaikki muut ovat olleet Ykspihlajan kesäteatterin lavalla aiemminkin, Otto Rokka lähti teatterikoulusta mukaan lahtelaisena vahvistuksena.

Romanttisen komedian tunnusmerkistön täyttävä esitys nähdään Ykspihlajassa vain kahden viikon ajan 8.-28.6.

Esityksen toteuttamista on tukenut Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »