lauantai 10.12.2022 | 05:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lions-kokoontuminen käynnistyi Särkillä

Yleisötapahtumassa palkittiin ahkerimmin siivonnut koululuokka

Markus Kärkinen
Pe 7.6.2019 klo 00:00 | päivitetty pe 16:12

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Lions-liiton vuosikokouksen ympärille rakentuva Lions-kokoontuminen käynnistyi perjantaina ja toi Kalajoen Hiekkasärkille noin 1300 vierasta ympäri Suomen.

Tapahtuman järjestämisen päävastuutahoina toimivat paikalliset Lions-klubit LC Kalajoki/Kallattaret, LC Kalajoki ja LC Himanka. Kalajoen tapahtuma on pienin koskaan Lions-liiton vuosikokousta isännöinyt paikkakunta.

- Olen nyt kolmatta kertaa kokousjärjestelyjen tiimoilta täällä, ekan kerran marraskuussa, ja toukokuussa käytiin myös, ja joka kerta on paistanut aurinko ja ollut tosi kauniit säät. Ja heti alusta asti on ollut tunne siitä, että asiat ovat hirveän hyvin järjestyksessä. Tapahtuman järjestäminen ei olekaan paikkakunnan koosta kiinni, vaan asenteesta ja tekemisen tahdista, Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka kommentoi.

- Sanoisin, että täällä on kotoisa tunnelma ja iloinen tekemisen meininki päällä, Lions-liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen puolestaan kehuu.

Kalajoen Lions-klubit ovat järjestäneet tämän vuoden kokoustapahtumaa jo vuosia, ja tapahtuman viimein käynnistyessä on tunnelma huojentunut.

- Meillä on hirveän hyvä fiilis tehdä tätä, voin sanoa että ei tunnu mitenkään raskaalta ja henki on että tätä tehdään yhdessä joukkueena, Kalajoen vuosikokouksen päätoimikunnan puheenjohtaja Anne Antti-Roiko kommentoi.

- Toki heillä vapaaehtoisilla, jotka ovat ilmoittautuneet muun muassa vastaanottoon, järjestyksenvalvontaan ja ravintolapuolelle on vielä kova työ edessään, mutta päätoimikunnan osalta suurin työ on jo tehty, hän lisää.

Varsinainen vuosikokous järjestetään lauantaina, kokouksen ohella viikonlopun aikana osallistujille on tarjolla myös vapaamuotoisempaa ohjelmaa. Perjantai aloitettiin golf-kisalla ja perjantai-iltapäivänä Ostoskylä Raitissa järjestettiin kaikille avoin yleisötapahtuma, jossa paitsi esiteltiin Lionsien toimintaa, myös palkittiin paikkakunnan Lions-klubien sekä Kalajoen Yrittäjät ry:n ja Kalajoen kaupungin aiemmin keväällä järjestämässä alakoulujen 5-luokkien siivoustempauksen ansioitunein luokka. Parhaasta siivoustuloksesta palkittiin Raumankarin koulun 5. luokka, joka sai toimeliaisuudestaan 500 euron lahjakortin seuraavan vuoden luokkaretkeä varten.

/////////////////////////////////

Juttua muokattu 7.6. klo 16.11, lisätty Kalajoen Yrittäjät ry ja Kalajoen kaupunki siivoustempauksen järjestäjiin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »