keskiviikko 22.1.2020 | 01:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vieskerin Virva pisteli kovinta vauhtia Helättimen muistoajossa Ylivieskassa – Ohjastaja Mika Forss tamman suorituksesta: "Lähdössä ei ongelmia, loppusuoralla vastasi hyvin Vilma Lyydialle"

Simo Kattilakoski Keskipohjanmaa
Pe 7.6.2019 klo 21:49

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kolminkertaisen ylivieskalaisen ravikuningattaren Helättimen muistoajon paras oli Sanna Päivikkeen treenaama ja Mika Forssin ajama Vieskerin Virva. Sen voittoa avittivat kisan viimevuotisen voittajan Ryti-Tytön ja lähdön suosikin Liisan Tulilinnun laukat.

Mika Forss ajoi Vieskerin Virvan päättäväisesti keulaan ja vastasi loppusuoralla rinnalle hyökänneelle Vilma Lyydialle/Tuomas Pakkanen.

– Lähdössä ei ollut mitään ongelmia. Kun 800 metriä oli matkaa maaliin, aloin pyydellä tammalta vauhtia, etteivät takaa kirivät ehdi mukaan. Kaarre tuli sitten vastaan ja loppusuoralla tamma vastasi hyvin Vilma Lyydialle.

– Pienet varustemuutokset auttoivat tänään voittoon. Toivottavasti tamma menee kuningatarkilpailussa myös kolmannen matkan, jotta voimme taistella seppeleestä. Se on nyt pari vuotta harjoitellut kuningatarlähtöjä, Mika Forss tuumi ja otti vastaan onnitteluja muun muassa 90-vuotiaalta Lauri Kokolta.

Lauri Kokko ajoi Helättimen ravikuningattareksi vuosina 1964–1966.

Mika Forss ajoi Ylivieskassa voitot myös kokkolalaisen Tapani Kinnusen Esmeralda Jonsilla sekä Einari Vidgren Oy:n ja Tero Lehterän Radetzkyllä, jota Marko Hakkarainen valmentaa.

Neljäs voitto hämeenkyröläiselle irtosi Replay Pellinillä koko matkan johdon jälkeen. Replay Pellini on myös Einari Vidgren Oy:n omistama ja Marko Hakkaraisen treenissä. Vain 2 500 euroa ansainnut Radetzky pisteli uudeksi ennätyksekseen 14,0a 1600 metrillä.

Esmeralda Jonsilla Forss pujotteli voittoon sisäkautta matkattuaan ensin kolmantena ja sitten toisena sisäradalla.

Tapani Kinnunen oli tyytyväinen tammansa esitykseen.

– Se sai nappireissun Mika Forssilta, joten voitto ei yllättänyt. Tamma on kotona täpäkkä ja vähän vaikea ajettava. Vaimoni Heidi tekee sille hyvää ruokaa, jotta maha pysyy kunnossa, Tapani Kinnunen muistutti.

Vakuuttava oli myös Hannu Hietasen ja Grand Alen esitys illan kovimmassa lämminverilähdössä. Grand Ale otti kalajokisella Tiina Koskisen treenaamalla ruunalla piikin ja voitti siitä varmasti hyvällä ajalla 12,9a.

– Sain pidettyä varmasti keulat. Ruunan kaarrejuoksu on parantunut ja sain ajaa alta pois viimeisessä kaarteessa. Grand Ale on hieno hevonen, joka on aina tullut takaisin loukkaantumisten jälkeen, Hannu Hietanen muistutti.

Tiukasti voitosta taisteltiin illan Toto4-pelin avauslähdössä. Harri Kotilaisen I.P. Vapari kontrasi loppusuoralla jo edelleen menneelle Koverille/Ahti Antti-Roiko. I.P. Vapari sortui laukalle kaksi kierrosta ennen maalia, mutta kiersi sitten pitävään piikkiin.

– Korvat eivät olleet aivan tukossa ja hevonen oli paineissaan ja laukkasi. Koetin ajaa sitten keulassa tasaisen reipasta. Kun Koveri tuli rinnalle ja tämä näki sen, niin alkoi vastata omasta halustaan, Harri Kotilainen totesi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »