maanantai 13.7.2020 | 06:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kuula jälleen Kannusta viekkaampi

Hanna Perkkiö
La 8.6.2019 klo 21:55 | päivitetty la 21:58

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Hiostava helle, ympärillä väijyvät ukkospilvet ja yli 700-päinen yleisö – miesten ykkköspesiksen paikallisottelusta ei sähköä puuttunut, kun Ylivieska ja Kannus ottivat yhteen lauantai-iltana Suvannolla. Juniori-ikäisten leiriläisten railakas kannustus antoi sekin vauhtia kotijoukkueelle, joka vei ottelun lukemin 2–0 (8–1, 4–3).

– Kuula-huutoja taisi tulla vähän enemmän, joten kyllähän se vastustajaa saattoi latistaa, Kuulan parhaana palkittu Jani Moilanen veisteli.

Eniten iloa Kuulalle kuitenkin toivat kolme sarjapistettä, jotka katkaisivat seitsemän ottelun eli lähes koko alkukauden mittaisen tappioputken. Edellinen voitto tuli sekin Kannusta vastaan kauden avausottelussa.

– Kauden aikana pelit tulevat sellaista tahtia päälle, että ollaan kuin oravanpyörässä. Ei muuta kuin laput silmillä seuraavaa peliä kohti. Kun tappioita tulee, henki on aika ahtaalla. Voitettaessa siitä juoksemisesta saattaa jossain kohtaa nauttiakin, Kuulan pelinjohtaja Erno Hautamäki totesi ottelun jälkeen silminnähden helpottuneena.

Isännät saivat nostettua tunnelman kattoon heti ottelun alussa, kun Tuomo Rautio, Jaakko Kemppainen, Tuukka Sarkkinen ja Eemeli Jämsä iskivät neljän juoksun etumatkan. Tommi Angerviston kavennus ensimmäisessä vuoroparissa jäi Kannuksen ainokaiseksi avausjaksolla.

Jakson voittolukemia kasvattivat vielä Moilanen, Rautio, Sarkkinen sekä kunnarillaan Juho Haapakoski.

Myös tauon jälkeen Kuula rymisteli heti karkuun, kun Kemppainen, Sarkkinen ja Haapakoski onnistuivat kotiutuksissa ensimmäisen vuoroparin aikana. Kannus tuli kuitenkin peliin mukaan Pete Seppälän ja Joonas Lahden lyönneillä. Viimeiseen vuoropariin mentiin tilanteessa 4–2 Eemeli Jämsän onnistuttua toistamiseen.

Yleisölle tarjoiltiin vielä rahtunen jännitystä, kun Kannus nousi Seppälän lyönnillä yhden juoksun päähän. Viimeiset yritykset raukesivat ilman tulosta, ja Kuula pääsi juhlimaan voittoa kuukauden tauon jälkeen.

– Hienoa että joukkue sai nyt työlleen palkinnon. Ollaan paiskittu hommia, mutta tappiot ovat koetelleet, Hautamäki sanoi.

Samalla pelinjohtaja iloitsi siitä, että joukkue pystyi pitämään toisella jaksolla pintansa. Tuoreessa muistissa kun oli vielä parin päivän takainen katkera jaksovoiton menetys Kuopiossa.

Sarjapisteet olisivat tulleet tarpeeseen myös Kannukselle, mutta pelinjohtaja Eetu Rekonen joutui joukkoineen kotimatkalle tyhjin käsin.

– Muutamat viime pelit olleet hankalia alussa, ja olemme antaneet turhan ison etumatkan vastustajille. Vähän samaa rataa meni tänäänkin. Annettiin ensin halvalla, mutta tuli sieltä sitten ihan laadukasta lyömistäkin Kuulalta.

– Varsinkin ensimmäinen jakso valahti käsistä. Toisella jaksolla tilanteiden saaminen alkoi jo vähän orastaa meillekin, Rekonen totesi.

Vieraiden ykköspalkinnon sai Seppälä, ja toisena palkittiin yhden juoksun tuonut kolmospolttaja Sami Lundström. Kuulan kakkospalkinnon sai Haapakoski.

Kannus pääsee yrittämään ilmeensä kirkastamista jo sunnuntaina, kun Vähäkyrö tulee vieraaksi Kitinkankaalle. Kuulan pelit jatkuvat keskiviikkona Simossa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »