sunnuntai 5.7.2020 | 17:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kruunupyyn kunnanjohtajaa Malin Brännkärriä esitetään Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteeriksi

Tuuli Tahkokorpi
Ke 12.6.2019 klo 18:18

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

RKP tiedottaa, että oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu valtiotieteiden ja oikeustieteiden maisteri Malin Brännkärrin valtiosihteeriksi oikeusministeriöön. Valtioneuvosto nimittää valtiosihteerin.

– Malin Brännkärrillä on vankka kokemus, joka on hyödyksi Suomen toimiessa EU:n puheenjohtajamaana ja kun oikeusministerinä työskentelen neuvoston kokousten ja muiden puheenjohtajamaan tehtävien parissa. Hän hallitsee erityisavustajan vuosien kokemuksella oikeusministeriön hallintoalueen hyvin, ja hän pystyy hyvin tukemaan minua työssäni, Anna-Maja Henriksson perustelee valintaansa.

37-vuotias pedersöreläinen Malin Brännkärr toimii tällä hetkellä Kruunupyyn kunnanjohtajana, josta hän on anonut virkavapaata. Brännkärr on toiminut aiemmin muun muassa ministeriryhmän ja oikeusministerin erityisavustajana.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa. Hän avustaa ja edustaa ministeriä tämän ohjeiden mukaisesti poliittisten linjausten muodostamisessa, yhdessä kansliapäällikön kanssa ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU- ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »