maanantai 13.7.2020 | 07:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ylivieskan Kuula kaivoi syvältä ansaitun voiton, kun Simo kaatui kotiutuskisassa

Sami Korkala
Ke 12.6.2019 klo 21:48

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koko illan pelin päällä ollut Ylivieskan Kuula joutui keskiviikkona pinnistelemään kotiutuslyöntien toiselle kierrokselle saakka, ennen kuin helpottava kahden pisteen voitto irtosi mukaan nousijajoukkue Simon Kirin kotikentältä jaksoin 1–2 (5–4, 1–10, 0–0, 3–4).

Kuula vei jaksoilla juoksut 14–6 ja kolmostilanteet 28–15. Esitys lupaili kolmea pistettä, mutta yhdestä harhaheitosta lähtenyt tilanne avausjakson viimeisessä vuoroparissa vei jaksovoiton.

– Vielä pitäisi olla läpi pelin kovempia. Pelin jänne ei tahdo kestää ja olemme maksaneet pikkuvirheistä kovaa hintaa tällä kaudella, Kuulan pelinjohtaja Erno Hautamäki sanoi.

Kotijoukkue sai kavennuksen, kun polttoheitto viuhui kakkosen ohi Simojoen rantapenkalle ja sitä seuranneesta ajosta Simo löi jaksovoiton.

Kotijoukkue oli kotiutuslyöntien ensimmäisellä kierroksella lähellä yllättää ja pääsi yrittämään voittojuoksua neljä kertaa.

– Siinä saimme lisäelämän, Hautamäki huokasi.

Simon pelinjohtaja Janne Anttila ihmetteli kotiutuslyöntikisaa.

– Lyönneille oli paikat katsottuna, mutta yksikään ei mennyt sovittuun paikkaan, Anttila tuskaili.

Toisella kierroksella Kuulan kaikki kolme lyöjää onnistuivat ja Simo jäi juoksun päähän.

– Täytyy kyllä nostaa hattua lyöjille, Hautamäki kiitteli.

Tuomo Rautio, Eemeli Jämsä ja Jani Moilanen hoitelivat hommansa toisella kierroksella täydellisesti.

Jaksoilla jokerit Rautio ja Jämsä iskivät kolme juoksua mieheen, Tuukka Sarkkinen tinttasi neljä peräti juoksua ja Joel Salmela säväytti iskemällä kunnarin tyhjään kenttään toisen jakson alkupuolella.

Kuulan nuori lukkariAatu Saastamoinen oli jälleen mainio lautasen ääressä ja mailan varressa. Kärkilyönnit onnistuivat tehoilla 7/7. Tilastoriviin merkittiin lisäksi yksi lyöty ja kolme tuotua juoksua.

– Onneksi toisella jaksolla sisäpelimme aukesi toivotulla tavalla. Tietysti se supervuoron aloittava jäi harmittamaan, Saastamoinen kertasi.

Siinä Kuula sai pääkotiuttajille makoisan tilanteen.

Jaksoilla lyhyet lyönnit toimivat, mutta supervuorossa eikä kotiutuslyöntikisassa niillä ei enää huijattu kotijoukkueen ulkokenttää.

Vaikka Simo ei saanut 15 kolmostilannetta enempää, ottelusta jäi sellainen kuva, että Kuula voisi vielä terävöittää vaihtotilanteiden pelaamista ulkona.

– Niihin pitäisi päästä vielä paremmin kiinni, Hautamäki myönsi.

Kuula on voittanut tällä kaudella ainoastaan nousijajoukkueet, Kannuksen kahdesti ja Simon kertaalleen.

– Meillä on ollut välillä ohipelejä, mutta uskon että joukkue ymmärtää nyt, mitä voittaminen vaatii, Hautamäki sanoi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »