Paikallisuutiset

Mustakari Memories soi jälleen Kokkolassa – Tunnelmaa kehuvat niin artistit kuin yleisökin: "Kesän kohokohta"

Outi Jaatinen

Musiikkitapahtuma Mustakari Memories polkaistiin jälleen käyntiin Kokkolassa merellisissä maisemissa. Kyseessä on kahdeskymmenes kerta, kun tapahtuma järjestetään.

Kaksipäiväiselle festivaalille Mustakarin saarelle saapuu tänäkin vuonna nimekkäitä esiintyjiä. Perjantaina estradille nousevat Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Pariisin Kevät sekä Eppu Normaali. Lauantai-iltaa puolestaan tähdittävät Wentus Blues Band, Jannika B, The Rasmus ja Juha Tapio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantaina on luvassa ohjelmaa myös perheen pienimmille. Mustakarin Lastenpäivän ohjelmassa on Robin Rekku & Jekkuorkesteri ja Herra Heinämäen Lato-Orkesteri. Lasten tapahtuma alkaa puolilta päivin.

Kyllä tämä on kesän kohokohta, kun omalla kylällä tapahtuu Järjestyksenvalvoja Mika Salmi

Paikalle järjestetään myös ilmaisia bussikyydityksiä.

Tapahtuma on ollut suosittu jo monta vuotta. Viime vuonna tapahtumassa oli 7000-8000 kävijää. TapahtumajohtajaJaki Silvennoinen ennakoi perjantaina, että tänä vuonna pelkästään ensimmäisenä päivänä olisi tulossa nelisentuhatta festarikävijää.

– Lauantai ei ole loppuunmyyty. Lippuja saa edelleen lauantaina Amarillosta ja Prismasta, hän kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perjantai-iltana puoli seitsemän aikaan tunnelma vaikutti odottavalta. Jonoa ei ollut lainkaan, ja ihmisiä saapui paikalle pikkuhiljaa.

Samaan aikaan artistit ja soittajat virittelivät instrumenttejaan. Kaiuttimista soi DJ Welhon valitsema kattaus listahittejä, muun muassa Cheek ja Katy Perry.

Sää näyttää ainakin suosivan. Perjantai-iltana aurinko paistoi ja tuuli vain hieman. Ei ollut kylmä, vaikka kulki takki auki.

Myös lauantaina festarikansa päässee nauttimaan hyvästä säästä, sillä Ilmatieteen laitos lupaa aurinkoa myös huomisillalle. Päivällä tosin sataa, mutta sää poutaantuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Portilla ihmisiä vastassa oli joukko järjestyksenvalvojia. Yksi heistä,Mika Salmi, on ollut töissä Mustakarilla useampana vuotena. Hän on toiminut järjestyksenvalvojana myös muilla festareilla.

– Kyllä tämä on kesän kohokohta, kun omalla kylällä tapahtuu, Salmi kertoo.

Salmen mukaan järjestyksenvalvojan näkökulmasta Mustakari Memories on rauhaisa tapahtuma. Kokkolalaiset ovat kaiken kaikkiaan rauhallisia juhlijoita.

– Alueella kiertää järjestyksenvalvojia katsomassa että kaikki sujuu. Tuppaa kuitenkin olemaan niin, että ihmiset käyttäytyvät hyvin. Rähinäväkeä ei täällä näy, Salmi tuumii.

Ennen iltakahdeksaa tunnelma on varsin rauhallinen. Illan artistikattauksen korkkasi DJ Welho ja hänen jälkeensä lavalle nousi MPKO-bändi, joka tarjoili festariyleisölle aimo annoksen Bruce Springsteeniä.

Kesän kohokohta Mustakari Memories näyttää olevan muillekin, muun muassa kokkolalaiselleJoni Hagnäsille. Hän on muistaakseen jättänyt Mustakari Memoriesin väliin vain yhden kerran.

– Tämä on parasta, mitä Kokkolassa on. Mustakari Memories on ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, jossa näkee tuttuja, niin uudempia kuin vanhempiakin, Hagnäs kertoo.

Yleisö näkyy siis olevan innoissaan. Pietarsaaresta saapuneet ystävyksetJarmo Ojala,Katariina Kalliokoski,Jussi Hautasaari jaMaria Järvinen halusivat ikuistaa iloisen tunnelman myös yhteiskuvaan.

– Täällä on ihan mieletön tunnelma, Järvinen ylistää. – Pietarsaaressa ei ole tällaista tapahtumaa.

Tapahtumasta pitää kovin myös tapahtuman pääesiintyjiin kuuluva Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Mustakarin maisemat ovat bändille tuttuja ja tärkeitä.

– Kokoelmalevymme kansi kuvattiin näissä maisemissa, Kilpeläinen kertoo.

Artisti kiittelee sitä, että Mustakariin on aina mukava tulla. Tapahtumassa on mukava tunnelma. Kokkolaan on muutenkin mukava paikka tulla esiintymään.

– Yleisön vastaanotto on hyvä. Ihmiset ovat leppoisia, Kilpeläinen kiittelee.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä