tiistai 7.7.2020 | 08:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV saa vieraakseen VPS:n Pohjanmaan paikallispeliin, myös Myranilla ja Jarolla kotipelit – Kaustisella T75-ravit

Juha Savela
La 6.7.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskipohjalaisella jalkapallofanilla riittää lauantaina nähtävää, kun KPV, Myran ja Jaro pelaavat kotipelejään. Liigajoukkueet KPV ja Myran ovat porrastaneet peliensä alkamisajat ja tavoittelevat kotipeleihinsä yhteensä 5 000 katsojaa.

Jalkapallopäivän aloittaa Alavetelissä pelattava naisten liigaottelu Myran–HJK. Myranin vastustaja on kovin mahdollinen, sillä HJK johtaa liigaa ylivoimaisesti. HJK on voittanut 11 pelistään kymmenen ja pelannut yhden tasan. Myran puolestaan on sarjassa toiseksi viimeisenä kahdeksalla pisteellä.

Myöhemmin iltapäivällä Kokkolan Keskuskentällä KPV haluaa vihdoin heittää hyvästit Veikkausliigan jumbosijalle. Sekä VPS:n että KPV:n alkukausi on ollut vaikea. Molemmilla on vasta seitsemän pistettä: vaasalaiset ovat sarjataulukossa edellä paremman maalieronsa turvin.

Miesten Ykkösessä Jaro isännöi Pietarsaaressa FC KTP:tä. Jaro on sarjassa kolmantena pisteen kotkalaisia edellä. Jotta sarjan kärkikaksikko (Haka ja TPS) ei karkaisi, Jaro tarvitsee voiton ja kolme pistettä lauantain pelistä.

Lauantaina Kokkolassa pelataan myös Nibacoksen perinteinen katusählyturnaus. Torin laidalla pelattavaan turnaukseen on ilmoittautunut 60 joukkuetta, mikä tekee turnauksesta Suomen suurimman katusählytapahtuman. Suurin osa joukkueista on paikallisia, mutta myös muualta Suomesta tulee joukkueita.

Keskipohjalainen raviväki puolestaan kokoontuu Kaustisen Nikulaan, jossa viikonlopun tapahtumat jatkuvat T75-raveilla. Päivän päälähtö on perinteinen Festivaali-ajo, jonka voittajasuosikkeihin kuuluvat Ilkka Nurmosen ohjastama Nex Direction ja Mäki-Tulokkaan tallin Chief Orlando.

Maastopyöräilijät ajavat Suomen cupin osakilpailut viikonloppuna Kokkolassa ja Luodossa. Lauantaina GIF:n järjestää osakilpailun Köykärillä, sunnuntaina on Larsmo IF:n vuoro järjestää kisa Luodon urheilupuistossa.

Sunnuntai on selvästi rauhallisempi päivä urheilurintamalla. OK Botnia järjestää kansalliset suunnistukset Alavetelissä ja GBK pelaa miesten Kakkosta kotikentällään FC Vaajakoskea vastaan.

Pesäpalloväki puolestaan kokoontuu Seinäjoelle Itä–Länsi-viikonloppuun. Sunnuntain miesten ottelussa molemmissa joukkueissa pelaa useampi keskipohjalaisseuran kasvatti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »