perjantai 29.5.2020 | 19:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

OP Keski-Pohjanmaalla on käynnissä yt-neuvottelut koko henkilöstön osalta: 20 työntekijän työsopimus vaakalaudalla, menettely aloitetaan esimiesorganisaatiosta

Emilia Kallioinen
To 11.7.2019 klo 18:21

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

OP Keski-Pohjanmaa on aloittanut yt-neuvottelut kesäkuussa 19. päivänä. Menettelykohteena ovat koko henkilöstö toteaa OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala. Hän kertoo menettelyn alkavan esimies- ja johtamisjärjestelmän läpikatsomisella.

– Yt-menettely koskee koko henkilöstöä myös esimiesorganisaatiota. Enimmillään tällä voi olla vaikutusta 20 henkilön työsopimusten ehtojen olennaiseen muuttumiseen tai työsuhteen päättymiseen.

Kaiken kaikkiaan OP Keski-Pohjanmaalla on vajaa 90 työntekijää. Konttoreita on kuusi: Kokkolassa, Ylivieskassa, Lohtajalla, Kälviällä, Evijärvellä sekä Teerijärvellä. Henkilöstöstä suurin osan painottuu Kokkolaan ja Ylivieskaan.

– Työn sisällön muuttuminen on se peruste, miksi meillä on sisäisesti tarve organisoida uudelleen sekä toimintoja että työtehtäviä, toteaa toimitusjohtaja Rantala.

Yt-neuvottelut pidetään tuotannollisin ja uudelleen järjestelyihin liittyvin perustein. Rantala painottaa, että syynä eivät ole taloudelliset perusteet. Käytännössä tämä tarkoittaa organisaation rakenteellisia muutoksia.

Neuvotteluiden taustalla painavat Rantalan mukaan pitkälti asiakaskäyttäytymisen voimakas muutos sekä digitalisaation vaikutukset, joiden johdosta työn sisältö on pysyvästi muuttunut.

– Rutiininomainen työ on automatisoitunut ja meidän tehtävänä on enemmänkin tarjota konsultoivaa neuvontaa. Ja osa tehtävistä on siirtynyt asiakkaiden omilla laitteillaan hoidettaviksi. Meidän painopiste on siirtynyt pitkälti asiantuntijuutta vaativiin tehtäviin.

Rantala arvioi neuvotteluiden päättyvän elokuun loppuun mennessä.

– Tämä on hyvin pitkälti sisäinen menettely, eikä tällä ole vaikutuksia asiakkaille tarjottaviin palveluihin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »