Paikallisuutiset

Keskustakatuja aletaan remontoida elokuussa Kokkolassa – "Yrittäjien kanssa keskustellaan järjestelyistä, jotta rakentamisesta olisi mahdollisimman vähän haittaa"

Kokkolan keskustassa Rantakadun remontti alkaa elokuussa. Ylivieskassa uudistuksia tehdään toista kesää.

Kokkolan ydinkeskustassa sijaitsevan Rantakadun rakennushanke, välillä Tehtaankatu–Pitkänsillankatu, toteutetaan syksyllä. Hankkeen myötä Rantakadulle jää yksi ajokaista, jossa parkkiruudut jäävät ajosuunnasta katsottuna oikealle puolelle ja pyöräkaista vasemmalle puolelle.

Rakennushankkeen toteutus varmistui, kun kaupungin katusuunnitelmasta ei tullut valituksia niiden kahden viikon aikana, jona suunnitelmat olivat yleisesti nähtävänä. Viimeinen mahdollinen huomautuspäivä oli viime keskiviikkona.

Kokkolan kaupungin infrasuunnittelijaTero Luokkala kertoo, että kaupungilla on nyt pari kolme viikkoa aikaa käydä hankkeen käytännön toteutus läpi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt pitää istua alas ja käydä juttelemassa rakennuspuolen kanssa, että saadaan aikataulu ja tilapäiset järjestelyt kuntoon, ja että saadaan materiaalihankinnat tehtyä.

Pyrimme tarjoamaan viihtyisämpää ympäristöä ja ottamaan pyöräilyn ja muut liikuntamuodot paremmin huomioon. Tero Luokkala infrasuunnittelija, Kokkolan kaupunki

TyöpäällikköMikko Takkula kertoo, että rakennusprojektin on määrä alkaa maanantaina 5. elokuuta.

– Rakentaminen kestää noin kolme kuukautta. Aikataulu tarkentuu, kun urakka aloitetaan.

Infrasuunnittelija Luokkala on varma siitä, että hankkeesta tulee olemaan harmia kadun yrittäjien toiminnalle. Esimerkiksi kaupunki saattaa työmaahan kohdistuvaa häiriötä vähentääkseen joutua määräämän tietyt kellonajat sille, milloin raskas liikenne voi tuoda kiinteistöihin tavaralastia. Kaupungin aikomuksena on käydä vielä erikseen vuoropuhelua kadun varressa sijaitsevien kiinteistöjen omistajien kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Keskustelemme yrittäjien kanssa työmaan aikaisista järjestelyistä, jotta rakentamisesta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa, Luokkala toteaa.

Rankentamisen alkaessa Rantakadulla (Pitkänsillan ja Purje-Lavan välinen osuus) ja Tehtaankadulla (Purje-Lavan ja Ristirannankadun välinen osuus) ajo on kielletty muilta kuin työmaaliikenteeltä tai kiinteistöjen omien työntekijöiden välttämättömältä liikenteeltä. Tehtaan- ja Pitkänsillankadulle kohdistuu myös muita tilapäisjärjestelyjä.

– Työmaan aikana vain tonteille ajo on sallittu. Tehtaankadun tonteille pääsee kääntymään vain Halpahallin suunnasta. Kadun varressa ei ole pysäköintiä, koska siinä ei mahdu kääntymään pois eikä tekemään u-käännöstä.

Sen sijaan Pitkänsillankadulla kääntyvä ajokaista muutetaan suoraksi ja kääntyväksi ja suoraan menevä ajokaista muutetaan pysäköintipaikoiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näin siihen saadaan kymmenen paikkaa lisää. Tämä muutos jää luultavasti työmaan jälkeenkin voimaan.

Luokkala kehottaa ottamaan nämä muutokset huomioon kaupungilla liikkuessa.

Rakennushanke on osa Kokkola 400-vuotta -juhlahanketta. Hankkeella pyritään kehittämään Kokkolan keskustaa.

– Pyrimme tarjoamaan viihtyisämpää ympäristöä ja ottamaan pyöräilyn ja muut liikuntamuodot paremmin huomioon.

Kokkolan ohella myös Ylivieskan ydinkeskustan infraa uusitaan parhaillaan. Kaupungin keskustassa tehdään kesän aikana jatkuvasti asfaltointeja sekä ajoradoille että kevyen liikenteen väylille.

– Valtakadun varren kevyen liikenteen väylille tehdään pohjia paraikaa. Ajoradan päällysteet tulevat suurimmalle osalle Asema- ja Kauppakatua elo-syyskuun vaihteessa, toteaa kuntatekniikan päällikköKaroliina Mustonen.

Asemakatu asfaltoidaan Valtakadulta Rautatiekadun risteykseen ja Kauppakatu päällystetään Valtakadulta Juurikoskenkatuun asti.

Mustonen sanoo, että ydinkeskustan kadut kunnostetaan nyt, koska ne olivat tulleet tiensä päähän.

– Kadut eivät kestäneet nykypäivän liikennekuormaa. Haluamme mahdollistaa sen, että kaduilla pystyy liikkumaan nykypäivän kalustoilla.

Väyläparannusten lisäksi Valtakadulle pystytetään myös liikennevalot Asema- ja Kauppakadun risteyksiin syyskuun puoliväliin mennessä.

– Liikennevalo-ohjatut risteykset jäsenöittävät liikennettä ja parantavat turvallisuutta, Mustonen uskoo.

Kommentti

Fakta

Rantakadun katuremontti

Kokkolan ydinkeskustassa toteutettava rakennushanke.

Katuremontin myötä Rantakadun ydinkeskustassa oleva ajotie muuttuu yksikaistaiseksi.

On osa Kokkola 400-vuotta -juhlahanketta, jossa Kokkolan keskustaa pyritään kehittämään.

Toteutetaan elo-lokakuussa 2019.

Katuremonttia lähtee aluksi toteuttamaan pari kaivinkonetta, 2–3 työmiestä ja työnjohto Kokkolan kaupungin infrapuolelta.

Myös Kokkolan Vesi ja Kokkolan Energia uusivat kadun kunnallistekniikkaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä