maanantai 16.12.2019 | 07:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Taidetestaajat-hanke vie viimeisenä lukuvuotenaan Keski-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaiset Nunnia ja konnia -musikaaliin tai Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttiin

Emilia Kallioinen Keskipohjanmaa
Ti 13.8.2019 klo 14:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Taidetestaajat-hankkeen viimeinen lukuvuosi 2019–20 tarjoaa kahdeksasluokkalaisille jälleen taide-elämyksiä.

Hankkeen myötä tekevät kahdeksasluokkalaiset taidevierailun omassa maakunnassaan ja toisen valtakunnalliseen kohteeseen, joista useimmat sijaitsevat Helsingissä.

Keski-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaisten alueelliset kohteet ovat tänä lukuvuotena Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Kokkolan kaupunginteatteri ja Wasa Teater.

Kokkolan kaupunginteatteri on mukana hankkeessa ensimmäistä kertaa, ja siellä kahdeksasluokkalaiset pääsevät näkemään komediallisen Nunnia ja konnia -musikaalin. Jo aiemmin mukana ollut Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri tarjoaa Kaipuu ja kiihko -konserttikokemuksen. Esitykset alkavat lokakuussa.

Kokkolan ruotsinkieliset oppilaat matkaavat Vaasaan teatteriin.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevista kouluista osa käy Ylivieskassa, jossa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri myös esiintyy.

Valtakunnallisena kohteena Helsingissä on monta vaihtoehtoa museoista, kuten Kiasmasta tai Ateneumista, kansallisteatteriin ja oopperaan.

– Viimeisenä lukuvuotena sujuu kaikki jo jouhevasti, kun opettajat ja koulut tietävät systeemin. Sähköinen järjestelmä, jonne oppilasmäärät ilmoitetaan on jo kouluille tuttu, toteaa Victoria Nylund Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Barkista, joka koordinoi hanketta Pohjanmaalla.

– Koululaiset keskustelevat esityksistä ennen ja jälkeen, joten elämys on suurempi kuin vain se esitys tai näyttely.

Taidetestaajiin Keski-Pohjanmaalta osallistuu 1653 oppilasta 14 eri koulusta, jotka sijaitsevat Halsualla, Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä.

Alkaneen lukuvuoden osallistumisprosentti hankkeeseen on 99, eli mukana ovat jälleen lähes kaikki Suomen yläkoulut. Taidetestaajat on lukuvuodet 2017–2020 kestävä kulttuurin suurhanke, jota rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa.

Taidetestaajat vie kaikkiaan noin 180 000 nuorta taiteen äärelle.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »