maanantai 16.12.2019 | 07:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Katsojia seisomapaikoillakin – Nunnia ja konnia -musikaalin avoimet harjoitukset vetivät Kokkolan kaupunginteatterin katsomon täyteen

Anni Saari Keskipohjanmaa
Ti 13.8.2019 klo 21:12

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

– Aivan mahtavaa, aivan mahtavaa, aivan mahtavaa, pam!

Näin havainnollisti ohjaaja Kimmo Virtanen rytmiä kohtauksessa, jossa Tuomo Kemppaisen pää olisi kovilla, jos Liisu Aurasmaa löisi tosissaan.

Näyttelijät kävivät tiistain avoimissa harjoituksissa läpi Nunnia ja konnia -musikaalia, jonka ensi-iltaan on reilut kaksi viikkoa.

Tässä vaiheessa hiotaan Virtasen mukaan "kaikkea". Runko on hyvin koossa, mutta yksityiskohdissa riittää vielä tekemistä. Ja niiden kanssa ei harjoitusten perusteella lepsuilla. Koreografi Jari Saarisen suunnittelemissa tanssikohtauksissa käydään läpi pyörimisen määrä ja käsien liikkeet, ja Virtanen muistuttaa, että näyttelijät katsovat kohtausten lopuissa samaan suuntaan. Repliikkien ajoitusta hiotaan myös.

– Rytmi on tässä esityksessä hyvin tärkeä, kuten komediassa yleensäkin, Virtanen toteaa.

Kimmo Virtanen (oik.) ohjaa Tommi Kekaraista ja Tomi Turusta.
Clas-Olav Slotte

Musikaalissa musiikki on luonnollisesti suuressa roolissa, ja päänäyttämön lava on joukkokohtauksissa ääriään myöten täynnä.

Nunnia ja konnia -musikaali onkin Kokkolan kaupunginteatterin johtajan Juha Vuorisen mukaan teatterin suurin satsaus moneen vuoteen. Esityksessä on mukana koko teatterin henkilökunta, useita vierailijoita sekä Mikko Pellisen johtama suuri orkesteri.

Isa Lindgren-Backman ja Jani Honkaselkä.
Clas-Olav Slotte

– 14-henkinen bändi on nykyaikana äärimmäisen harvinaista, ja sen mahdollistaa yhteistyö oppilaitosten kanssa. Bändin ansiosta musiikki kuulostaa siltä, miltä Broadway-musikaalissa pitääkin, kertoo Virtanen.

Iso satsaus tarkoittaa Vuorisen mukaan "valtavia odotuksia" esityksen suosiolle. Musikaalista järjestetäänkin normaalia enemmän esityksiä. Syyskaudella näytöksiä on ennakko mukaan lukien peräti 40.

Musikaalia on Kokkolaan odotettu, mikäli jotain voi päätellä siitä, että päänäyttämön katsomo täyttyi avoimissa harjoituksissa ääriään myöten ja yleisöä jäi seisomapaikoillekin. Eturiviin päätyneet Tuula Sihvonen ja Tuula Jutila kertoivat olleensa kaupunginteatterin avoimissa harjoituksissa ennenkin, mutta koskaan aiemmin paikalla ei ollut ollut näin paljon yleisöä.

– Ajateltiin vielä, että kun on sade, ei varmaan tule ihmisiä, Jutila totesi.

Hän sanoo käyvänsä avoimissa harjoituksissa, koska on mukava nähdä, miten näytelmä kehittyy valmiiksi esitykseksi.

Tuula Jutila (vas.) ja Tuula Sihvonen ovat käyneet monta kertaa katsomassa avoimia harjoituksia Kokkolan kaupunginteatterissa.
Clas-Olav Slotte

Sihvonen kertoo, että aivan kaikki näytelmät eivät häntä teatteriin vedä. Tänä syksynä näyttää kuitenkin hyvältä.

– Pidän Niskavuori-näytelmistä, vaikka olen nähnyt ne monta kertaa, Sihvonen kertoo.

Viime kaudella Jutila ja Sihvonen näkivät Kokkolassa Neljäntienristeyksen ja Carolan.

Iso satsaus tarkoittaa Vuorisen mukaan "valtavia odotuksia" esityksen suosiolle.

Syksyn ensi-iltoja

Nunnia ja konnia, musikaali, päänäyttämö 31.8.

Hämähäkkinaisen suudelma, draama, pieni näyttämö 24.10.

Loviisa, Niskavuoren nuori emäntä, draama, päänäyttämö 9.11.

Vierailuja: Eino Leinon eksät -monologi, Veikko-Pappa ja 101 yhteyttä maailmaan, Akseli Klonk -minifestarit, jossa viisi lastenesitystä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »