sunnuntai 20.10.2019 | 14:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Pääkirjoitus: Teatteri tarvitsee yleisöään – Kokkolan kaupunginteatterin musikaali on kiinnostaa jo etukäteen

Tiina Ojutkangas Keskipohjanmaa
To 29.8.2019 klo 20:30

Kokkolan kaupunginteatteri luottaa musikaaliin, kun syyskausi avataan tuoreella teoksella Nunnia ja konnia.

Tulevan shown kokoa kuvastaa se, että sen aikana nähdään 57 eri pukukokonaisuutta. Hauska menestysmusikaali saa ensi-iltansa tulevana lauantaina ja juhlistaa venetsialaisviikonloppua.

Kimmo Virtasen ohjaamassa musikaalissa esiintyy poikkeuksellisen iso, peräti 14-henkinen orkesteri. Vaikuttavan kokoinen soittajajoukko on mahdollista alueen tasokkaan musiikkikoulutuksen ansiosta. Tässä kaikki voittavat; teatteri saa soittajia ja opiskelijat tärkeätä koulutusta ja kiinnostavia esiintymismahdollisuuksia.

Ohjaaja Virtanen kuvailee Keskipohjanmaassa, että tavoittena on koskettava, hyvä ja toimiva musikaali, jota katsoessa ihmiset viihtyvät. Kun tekijöinä ovat ammattilaiset, on lupa odottaa elämyksiä.

Musikaalit eivät välttämättä saa niille kuuluvaa arvoa; niitä väheksytään turhaan kassamagneetteina. On hienoa, että teatteri vetää suuria yleisöjä ja miellyttää katsojia. Ennakkomyynnin perusteella Nunnia ja konnia ei jää historiaan yleisökadon vuoksi.

Lisävauhtia ja jopa uutta yleisöä teatteriesitys saattaa saada siitä joukosta, joka on nähnyt aikoinaan erittäin suositun amerikkalaisen elokuvaversion Nunnista ja konnista.

Kaupunginteatterin johtajan Juha Vuorisen mukaan esityksen lipuista on myyty lähes kolmannes. Tyytyväinen teatterinjohtaja tarkistaa joka aamu lipunmyyntitilanteen, mikä näyttää jopa paremmalta kuin viime syksyn Koukussa-farssin myynti. Teatteri tarvitsee rahaa toimiakseen ja menestyvät esitykset mahdollistavat myös muunlaiset näytelmät.

Teatteri toimii vain, jos sillä on yhteys ympäröivään kaupunkiin ja seutuun. Se ei sulje pois sitä lisäarvoa, joka vierailijoilla voi olla.

Teatteriesitys syntyy lopulta tekijöiden ja yleisön vuorovaikutuksessa. On hienoa, että teatterin syyskausi alkaa esityksellä, joka jo etukäteen herättää odotuksia.

Teatteri tarvitsee rahaa toimiakseen ja menestyvät esitykset mahdollistavat myös muunlaiset näytelmät.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »