tiistai 1.12.2020 | 17:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokilaaksojen pelastuslaitos joutui suojautumaan hyvin kylmältä typeltä Sievissä, jossa oli vaarallisten aineiden onnettomuus: katso pelastuslaitoksen twiitti

Päivi Savela
Su 15.9.2019 klo 07:24 | päivitetty su 08:08

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kierroksella ollut vartija huomasi pienehkön kaasuvuodon teollisuuslaitoksen typpisäiliössä Sievissä. Vuoto havaittiin noin kolmen aikaan sunnuntaiyönä Jussintiellä.

Säiliöstä vuoti nestemäistä typpeä ilmaan. Kaasu höyrystyi nopeasti eikä aiheuttanut vaaraa ympäristölle.

Onnettomuus on ohi ja alueella voi liikkua normaalisti.

Pelastuslaitos sulki vuotavan venttiilin asianmukaisesti suojautuen kylmältä ja paineilmalaitteita käyttäen. Lisäksi pelastuslaitos eristi alueen.

Onnettomuudessa ollut kaasu oli typpeä ja sitä on ilmakehässä jo muutenkin runsaita määriä. Tässä tapauksessa typpi on nesteytettyä eli hyvin kylmää, siltä jouduttiin suojautumaan työskentelyn aikana.

Kaasuvuodon syynä oli mahdollisesti täyttöventtiilin jäätyminen niin, ettei se ollut täysin sulkeutunut, kun säiliötä oli täytetty.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi, lähinnä pieniä maalivaurioita rakennuksen seinään, johon ainetta oli vuodossa roiskunut.

Tehtävässä oli mukana Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yksiköitä Sievin ja Ylivieskan paloasemilta, yhteensä kohteessa työskenteli kymmenkunta miestä.

Jälkivartioinnista huolehtivat teollisuuslaitoksen ja kaasutoimittajien edustajat, jotka tarkkailevat kohdetta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »