tiistai 7.7.2020 | 10:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

GIF:n Pokela nopein Hullun lenkillä Kannuksessa – Maastopyöräkisa ensi kertaa Kitinkankaan ympäristössä

Joni Mäki-Petäjä
La 21.9.2019 klo 14:25

Kannuksessa järjestettiin lauantaina ensimmäistä kertaa Hullun lenkki -maastopyöräkisa. Kisan nimi tulee siitä, että alueelta löytyvät mm. Pieni Hullujärvi, Iso Hullujärvi ja Hullukangas.

Nopein 44 kilometrin matkalla oli kokkolalainen GIF:n Henry Pokela ajalla 2.11,57. Toiseksi tuli Himangan Urheilijoiden Jarkko Mäkelä ajalla 2.12,10. Kolmanneksi tuli kokkolalainen GIF:n Kim Harlamow ajalla 2.23,26.

– Oli vaihteleva ja tekninen rata. Kerran kaaduinkin, mutta se kuuluu lajin luonteeseen. En ole aiemmin polkenut näillä maastoilla. Aika lailla ex tempore lähdin kisaan, kun sopivasti sai lapset hoitoon Himangalle, himankalaislähtöinen Harlamow tuumi.

Neljänneksi tuli järjestävän seuran Kannuksen Uran Marko Saarikoski ajalla 2.30,00.

– Kaikki sain irti, mitä koneessa oli. Kova, mutta mukava kisa, Saarikoski sanoi.

Hullun lenkin lisäksi oli 22 kilometrin kuntosarja. Kaikkinensa osallistujia oli 27.

– Sateen uhka vei osallistujia, vaikka sade alkoi vasta ihan kisan lopulla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja saimme kisasta paljon oppia järjestämiseen. Ensi vuonna järjestetään seuraavan kerran, maastopyöräaktiivi Alpo Vuorenmaa lupaa.

Kannuksen uusi maastopyöräreitti avattiin viime vuonna käyttöön ja se on ollut suosittu reitti monien alueen harrastajan keskuudessa.

Maastopyöräily- ja patikointireitistö sijoittuu Kitinkangas-Poleenharju-Hietakangas alueelle.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »