lauantai 22.2.2020 | 17:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Poliisi loukkaantui lievästi kotihälytystehtävässä Kokkolan Kiviniityssä: Vastassa oli mies, teräase ja ampuma-ase, joka paljastui starttipistooliksi

Päivi Savela Keskipohjanmaa
Ke 9.10.2019 klo 10:03 [päivitetty ke 11:55]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Poliisilla oli keskiviikkoyönä vaarallinen kotihälytystehtävä Kokkolan Kiviniityssä. Hälytys tuli hätäkeskukselta kello 1.45:n aikaan.

Asuntoon mentäessä asunnossa vastassa oli asunnossa asuva mies, ampuma-ase ja terä-ase käsissään. Paikalla olleet poliisipartiot perääntyivät välittömästi ja sulkivat asunnon oven ja paikalle kutsuttiin lisää poliisipartioita, sekä pelastuslaitoksen yksiköitä.

Neuvotteluyhteyttä ei koskaan saatu mieheen, mutta noin tunnin kuluttua mies saatiin käskytettyä ulos asunnosta ja hänet onnistuttiin turvallisesti ottamaan kiinni.

Mies kuljetettiin poliisivankilaan ja sen yhteydessä yksi poliisi on loukkaantunut lievästi kun mies käyttäytyi väkivaltaisesti.

Miehen asunto tarkastettiin ja siinä yhteydessä havaittiin, että mies oli yrittänyt sytyttää lattialla olleen maton palamaan. Palo oli sammunut itsestään ja pelastuslaitos suoritti asunnon ja rappukäytävän tuuletuksen.

Kiinniotettu mies on 1990-luvulla syntynyt ja poliisille ennestään tuttu. Häntä epäillään mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, tuhotyön yrityksestä ja vahingonteosta. Jälkeenpäin selvisi, että miehen kädessään pitämä ampuma-ase oli starttipistooli.

Otsikkoa on muokattu klo 10.24 lisäämällä tieto poliisin loukkaantumisesta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »