tiistai 28.1.2020 | 21:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ensimmäinen valokuituyhteys käyttöön Kalajoen Etelänkylällä – Plassilla ykkössija niillä, joilla puhelinverkon kautta tuleva yhteys katkeaa

Hanna Parhaniemi Keskipohjanmaa
Ke 9.10.2019 klo 22:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Valokuituprojekti etenee Kalajoella. Rakentaminen on käynnissä samanaikaisesti monella alueella, ja ensimmäisille testiasiakkaille on jo yhteys kytketty käyttöön, esimerkiksi Hannu Tilukselle Etelänkylällä.

– Siirrän isoja määriä kuvatiedostoja ja mielenkiinnolla odotan, miten nopeasti se jatkossa sujuu. Mokkulan varassa kun on joutunut siirtämään, niin kyllä siinä kestää kauan, Tilus kertoo.

– Ei se mokkulan nopeus vaan riitä, kun käytössä on useampi tietokone ja SmartTV. Ja tulevaisuudessa käytössä on vielä enemmän palveluita, joten tarvetta paremmalle yhteydelle on.

Tiluksen kotona tehtiin myös nopeustesti, jolla testattiin verkon nopeutta. Nopeutta saatiin hieman yli 1000 megabittiä sekunnissa molempiin suuntiin. Kuituyhtiöltä kerrotaan, että maksiminopeus tulee olemaan 1000 megabittiä sekunnissa ja normaalinopeus 900 megabittiä sekunnissa.

Kuituyhtiön projektikoordinaattori Katja Niemi on innoissaan ensimmäisen testiasiakkaan puolesta.

– Nyt näkee konkreettisesti työn jäljen. Hyvältä tuntuu! Etelänkylän asiakkaille aletaan kytkeä yhteyksiä käyttöön lähiviikkoina ja Plassilla ykkössijalla ovat ne asiakkaat, joilla katkeaa puhelinverkon kautta tuleva nykyinen yhteys.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »