maanantai 3.8.2020 | 23:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Poliisi antoi Oulun seudulla liikkuville susille karkotusmääräyksen – Karkotuksella pyritään palauttamaan susien ihmisarkuus

Arja Kangas
Ma 14.10.2019 klo 07:47

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Oulun poliisi antoi sunnuntaina Oulun seudulla Limingassa liikkuville susille karkotusmääryksen.

Limingan ja Lumijoen alueelta on kesän ja syksyn ajalta havaintoja susista jotka liikkuvat asutuksen, tuotantoeläinrakennusten ja laidunten läheisyydessä. Sudet ovat aiheuttaneet yhden tuotantoeläinvahingon.

Poliisi mukaan susien käyttäytyminen on ollut lajille osittain epätyypillistä ja niiden ihmisarkuus pyritään palauttamaan. Ensisijainen toimenpide on poliisin määräämä karkotus.

Karkotustoimenpiteet voidaan aloittaa jos susi tulee alle sadan metrin päähän asutusta talosta, tuotantoeläinrakennuksesta tai laitumesta. Karkotuksessa voidaan käyttää esimerkiksi valo- ja äänikarkotteita. Karkotuksen suorittavat Limingan seudun riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat tai poliisi.

Poliisi muistuttaa, että kiireettömissä tapauksissa suurpetohavainnosta voi ilmoittaa paikallisen riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilölle. Kiireellisissä tapauksissa, jossa suurpeto aiheuttaa vaaratilanteen tulee soittaa hätäkeskukseen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »