maanantai 2.8.2021 | 15:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Toivottavasti valtuutetut puolustavat asukkaiden etuja - "Kuinka on mahdollista, että pöytäkirja voidaan tehdä niin huolimattomasti?"

Hannu Wähä-Verkkomäki Rautila Himanka
Ma 14.10.2019 klo 15:14

Juttu Kalajoen Kokkokankaan osayleiskaavan käsittelystä (KP 9.10.) näyttää äkkiä katsoen hauskalta vitsiltä! Mutta sitä se ei tosiaankaan ole, jos asuu tarpeeksi lähellä näitä jutussa käsiteltyjä, tulevia tuulivoimateollisuusalueita. Minä asun paikassa, joka on jutussa käsiteltyjen molempien alueiden keskellä. Olen yksi niistä monista alueen asukkaista, jotka eivät missään tapauksessa halua voimaloita asuinalueelleen.

Haluan painottaa sitä, että en vastusta tuulivoimaa energiamuotona vaan tapaa, jolla sitä meille alueen asukkaille tuodaan. Olen huolissani tavallisen asukkaan mahdollisuudesta vaikuttaa elinympäristöönsä. Me olemme olleet koko kaavoitusprosessin ajan altavastaajina ja mielipiteitämme ei ole otettu riittävästi huomioon.

Jutussa mainitaan energiayhtiön taholta tuodun esiin, että ”kaupunki on alusta alkaen kannattanut hanketta”. Mielenkiintoinen väite, jos kaavamuutosta käsiteltäessä vaaleilla valitsemamme edustajamme kaatoivat hankkeen äänin 27-5 ja sen lisäksi alueen asukkaat olivat julkituoneet kielteisen mielipiteensä mm. nimilistoilla.

Voimayhtiöllä täytyy olla vahva usko tehtyyn osayleiskaavaan saatavaan muutokseen, koska ovat hallinto-oikeudessa hakeneet muutosta Kalajoen kaupungin valtuuston tekemään päätökseen! Muotovirhe tehdyssä päätöksessä sanoo hallinto-oikeus. Siinä kaatui lähes yksimielinen valtuustopäätös.

Tuo muotovirhe/perusteluiden puuttuminen herättää tietenkin joitakin kysymyksiä:

Kuinka on mahdollista, että pöytäkirja voidaan tehdä niin huolimattomasti, että tuollainen muotovirhe on tapahtuu varsinkin, jos tehdyt päätökset tulee perustella jo hallintolainkin velvoittamana? Käsittääkseni pöytäkirja myös tarkastetaan.

Toinen kysymys, jota en tosin usko, mutta tulee mieleen jutun perusteella on, että ei kai muotovirhe ole tapahtunut tarkoituksella, ikään kuin turvaamaan valtuuston 27.8.2018 asiassa tekemän päätöksen vesittämisen?

Mielenkiinnolla odotan jatkotoimenpiteitä asiassa ja toivon, että valtuutetut pitävät päätäntävallan asiassa ja puolustavat alueen asukkaiden etua jatkossakin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »