keskiviikko 4.8.2021 | 15:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Naisten polttareissa kukkii yhteispeli

Hannu Björkbacka
Ma 21.10.2019 klo 09:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★ ★

Morsiusneidot.Ohjaus Paul Feig, 2011TV5 ma 21.10. klo 22.00

Morsiusneidoissa pannaan puntit tasan jätkäporukoiden polttarirymistelyiden kanssa. Kuuden naisen häähumukomedian ensimmäinen kohtaus jo ottaa luulot pois hienohipiäisiltä. Poliittisesti korrekti elokuva ei ole kyseessä.

Sänky-, vessa- ja humalahuumorin väliin käsikirjoittajat Kristen Wiig ja Annie Mumolo sijoittavat ystävyyden sanomaa, seksismin pilkkaa ja lokeroinnin kritiikkiä.

Morsiusneidot on tyttöjen juttu, mutta harvoin mieskään saa naisille näin vapautuneesti nauraa. Paul Feigin ohjauksen tv-estetiikka paikoin suitsiii naistiimin hersyvimpiä hullutteluja.

Annie (itse Kristen Wiig) on keski-ikää lähestyvä sinkku. Nyt naisella on näytön paikka, sillä paras ystävä Lillian (hurmaava Maya Rudolph) on valinnut Annien yllätyshäidensä kaasoksi. Amerikkalaisen perinteen mukaisista kihlajaisista, tyttöjen polttareista ja morsiamen vastaanotosta muodostuu raju kisa. Bestiksen kunniapaikasta kilpailee Lillianin sulhasen pomon nousukasvaimo Helen (Rose Byrne). Miten pätkätyöläinen Annie vastaa rikkaan ja kauniin Helenin haasteeseen?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »