keskiviikko 4.8.2021 | 16:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jarolle Ykkösen pronssit – Jonas Emet päätti pitkän uransa tyytyväisenä

Kaj Högdahl
Su 20.10.2019 klo 18:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Jaron 3–0 (2–0)-voitto ja KTP:n tappio toi punapaidoille Ykkösen kolmannen sijan ja pelin päätyttyä pelaajien kaulaan pujotettiin nykyisen käytännön mukaan pronssimitalit.

Jaro aloitti haparoiden. Vieraat pelasivat puolustuksen auki peräti kolmasti ennen Jaron avausosumaa. Viimeisenä pelastajana Jarolla oli hyvin pelannut maalivahti Topi Valtonen, jonka läpiajotorjunta käynnisti Jaron avausmaalin tuoneen tilanteen. Kajaanin maalivahti ei huomannut Jahir Barrazaa, joka nappasi irtopallon ja teki helpon avausmaalin.

26. minuutilla Kajaanin puolustaja teki karkean arviointivirheen ja kaatoi alueelle tunkeutuneen Axel Vidjeskogin. Tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun laukoi pelikentät jättävä Jonas Emet varmasti sisään.

Toisella 45-minuuttisella jäi ilman suurempaa panosta pelannut Kajaani täysin altavastaajaksi. Jaro pyöritteli, hukkasi tukun paikkoja ja sai pelata viimeiset 20 minuuttia ylivoimalla, kun puolustaja Giordano Mullerin ruma taklaus johti ulosajoon. Viimeisellä minuutilla iski hyökkäyksiin hanakasti nouseva puolustaja Darvin Chavez, jonka näyttävä laukaus upposi tarkasti riman alle.

Loppuvihellys ja kauden päätösottelu kirvoitti hymyn joukkueeseen, kun sarjasta putoava TPV otti niukan voiton ja auttoi Jaroa ohittamaan KTP:n.

Tyytyväisyys näkyi myös viimeisen ottelunsa punapaidoissa pelanneen Jonas Emetin kasvoilta.

– Tyypillinen kauden päätösottelu. Hyvä tulos, vaikkei pelillisesti häävi. Tunnetta oli mukana ennen peliä ja sen jälkeen, mutta ei se kentälle tuntunut. Rangaistuspotkun piti onnistua, kun niitä ei nyt enää pääse laukomaan. Vaikka nousutavoite jäi saavuttamatta ja kausi oli välillä vuoristorataa, kaudessa oli paljon plussaa. Pystyimme huonon jakson jälkeen korjaamaan asioita ja mentiin askel eteenpäin. Eikä edes valmentajaa tarvinnut vaihtaa.

Mikä lopulta johti peliuran päättämiseen?

– Pelivuosia on kertynyt aika lailla. Nyt vaan tuntui siltä, että on aika ruveta tekemään jotain muuta.

Emet väänsi puolentunnin paikkeilla hieman polveansa ja tuli vaihtoon 52. minuutilla. Katsojat reagoivat tyylikkäästi ja palkitsivat kunnon aplodein.

Valmentaja Niklas Käcko oli samoilla linjoilla Emetin kanssa.

– Piti vähintään voittaa oma peli, jos mieli kolmatta tilaa. Joten tämä oli paras mahdollinen päätös. Toisen maalin jälkeen peli oli aika selvä. 53 maalilla olisi pitänyt olla sarjassa ylempänä, mutta 40 omiin oli liikaa, tiivisti Käcko.

Vieraiden Mika Lumijärvi ei tappiosta huolimatta moitteita antanut.

– Vanha juttu: jos ei omista paikoista tee, vastustaja kuittaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »