lauantai 4.7.2020 | 20:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoki haluaa houkutella kansainvälisiä osaajia työntekijämarkkinoille

KS
Ma 21.10.2019 klo 13:47 | päivitetty ma 13:47

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunki on mukana Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa -seutukaupunkihankkeessa, jonka tavoitteena on yritysten ja työnantajien kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja kriittisen osaamisen ja kehittämisresurssien vahvistaminen yrityksissä ja kehittämisorganisaatioissa. Hankkeen avulla tunnistetaan toimivia käytäntöjä ulkomaisen työvoiman ja kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi sekä alueella pysymiseksi.

Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa -hankkeessa selvitetään alueen yritysten tarpeita. Lisäksi määritellään hyviä toimintatapoja, joilla voidaan tukea työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisten opiskelijoiden jäämistä alueelle. Samalla tuetaan yritysten kasvua, liiketoiminnan kehittymistä ja kansainvälistymistä.

Hanke liittyy suurempaan 18 kunnan ja kaupungin yhteiseen hankkeeseen. Hankkeessa ovat mukana Kalajoen kaupungin lisäksi Yrityssalo Oy, Savonlinnan kaupunki, Rauman kaupunki yhdessä Uudenkaupungin ja Laitilan kanssa, Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä yhdessä Alavuden, Kauhavan ja Kurikan kanssa, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy yhdessä Valkeakosken kanssa, Navitas Kehitys Oy, Paimio, Heinola, Iisalmi, Nivala ja Pietarsaari. Päätoteuttajana hankkeessa toimii Yrityssalo Oy.

Seutukaupungeilla on erilaiset valmiudet tukea kansainvälisten rekrytointien toteutusta. Yhteinen hanke mahdollistaa yhteisen ja laajemman toiminnallisen mallinnuksen työperäisen maahanmuuton toteuttamiseksi ja tehostamiseksi. Työvoimaa on mahdollista myös rekrytoida useamman alueen ja yrityksen tarpeisiin yhteistyöllä.

Yritysten kilpailukyvyn, toimintaedellytysten ja tuotannon kehittämisen varmistamiseksi on mietittävä uusia tapoja löytää työvoimaa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on myös kansainvälisesti kovaa. Hyvistä käytännöistä kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi, integroimiseksi ja maassa pitämiseksi kisaavat yritykset, valtiot ja eri kaupungit.

Hankkeella pyritään myös lisäämään alueen yhteismarkkinointia ja houkuttelevuutta.

Huhtikuussa alkanutta hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto. Hanke päättyy 31.8.2021.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »