sunnuntai 5.7.2020 | 17:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Naapurin ripeä toiminta pelasti pahimmalta Pyhäjärvellä – Jokilaaksojen pelastuslaitos kiittelee alkusammutusta

Joni Mäki-Petäjä
To 24.10.2019 klo 10:31

Pyhäjärvellä Parkkimanjärven rannalla syttyi henkilöauto palamaan omakotitalon seinän vieressä torstaiaamuna kell 8.20.

Talon naapuri oli havainnut palavan auton ja lähtenyt alkusammuttimen kanssa paikalle. Naapuri ja talon omistaja olivat hillinneet paloa jauhesammuttimella, mutta he olivat havainneet, ettei palo tule sillä sammumaan. Naapuri oli hakenut pihaltaan traktorin ja kiinnittänyt köyden palavaan autoon ja vetänyt sen pellolle palamaan.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensimmäisenä kohteessa olleen ryhmänjohtajan mukaan omakotitalo olisi syttynyt tuleen, mikäli ajoneuvo olisi jäänyt palamaan rakennuksen viereen. Ripeällä ja rohkealla toiminnalla saatiin estettyä kaksikerroksisen rakennuksen tulipalo.

Jauhesammutin on tehokas alkusammutin, mutta aina palo ei sammu silläkään. Nyt paloa saatiin hillittyä alkusammutuksella ja näin saatiin aikaa siirtää auto kauemmas rakennuksesta. Jokilaaksojen pelastuslaitos antaa suuret kehut esimerkillisestä toiminnasta uhkaavassa tilanteessa.

Tilanteeseen hälytettiin pelastusjoukkue Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Naapurin ripeän toiminnan ansiosta kohteeseen meni lopulta vain yksi pelastusyksikkö Pyhäjärven paloasemalta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »